ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Dimecres, 15 de febrer del 2017

De 12.00 h a 14.00 h

Inscripcions fins al 15 de febrer
Gratuït

 Durant els últims anys, el sector de packaging a Mèxic ha gaudit d'un dinamisme molt actiu, amb un creixement d'un 4,8% al 2016, superant la producció dels 11 milions de tones de materials. Les xifres del 2016 apunten cap a un creixement entre el 3 i el 5% de les importacions de maquinària per embalatge (principalment dels Estats units, Alemanya i Itàlia), degut sobretot a l'increment de la producció dels principals sectors consumidors d'envasos i embalatges. 

El sector de la industria de l'alimentació i begudes és el principal client per les empreses de packaging (50%), seguit per la indústria de la higiene personal (15%), els productes domèstics (15%) i els farmacèutics (10%). A mode d'exemple, només pel sector alimentació es van invertir 145 milions d'euros en 2015 en maquinària i equipaments per embalar.

Les tendències al mercat mexicà estan començant a seguir les línies generals del sector a nivell europeu: solucions de fàcil obertura, porcions adequades pel consum individual, productes ready-to-eat, amb dissenys específics segons el sector a qui van dirigits (adults, nens, sèniors, ...). Destaca, cada cop més, la importància que està adquirint els embalatges que tenen el menor impacte ambiental possible: la població mexicana s'està començant a conscienciar en aquest sentit, però encara lluny de les tendències europees. Això deixa un important espai pel creixement.

Clústers / Estratègia empresarial / Internacionalització
Maquinària i béns d'equip
/ Paper, cartró i packaging / Tots els sectors

Aprofundir en aquestes tendències, per tal de poder fer visibles les oportunitats de negoci que s’obren a les empreses catalanes del sector.

Una empresa del sector de l'envàs i l'embalatge.

12.15 h
Recepció dels assistents
12.30 h

Indústria de l'envàs i l'embalatge a Mèxic, oportunitats per al 2017

Gabriela Gándara, directora d'ACCIÓ a Mèxic

13.00 h

Presentació de l'Expo Pack Guadalajara

Cristina Madrid, gestora de projectes internacionals a Mèxic

13.15 h
Cas empresarial d'èxit (pendent de confirmació)
13.40 h
Debat obert

Organitza

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona