ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Dimarts, 21 de febrer del 2017

De 09.30 h a 11.30 h

Inscripcions fins al 21 de febrer
Gratuït

Colòmbia ha crescut un 2% del PIB aquest 2016, un creixement raonable si ho analitzem amb la dinàmica econòmica de la regió. Per aquest 2017 es preveu un lleuger creixement del 2,5% del PIB. En 2014 és va registrar una despesa en salut equivalent al 7,10% del PIB (al voltant dels US$ 26,7 bilions).

Colòmbia ha treballa de forma intensa per incrementar la cobertura en serveis de salut a la seva població, arribant al 97% de cobertura total. 

L’aspecte a millorar es aplicar els ajustos necessaris perquè el sistema de salut pugui assegurar la seva sostenibilitat financera. 

Colòmbia és un país que porta especialitzant-se des de fa uns anys amb el que es coneix com a turisme de salut, amb clíniques i hospitals punters ubicats tant en les principals ciutats del país com en zones franques, on els materials i maquinaries importades no requereixen de nacionalització. Colòmbia te 16 clíniques dins de les 40 millors d’Amèrica Llatina, especialitzades en diferents sectors, cardiologia, cirurgia estètica, odontologia, oncologia i urologia entre d’altres. 

Colòmbia és un país que ha d’importat tot tipus de dispositius mèdics d’alt valor tecnològic com raigs X, softwares, maquinaria especialitzada i d’altres. La seva producció nacional només és en material bàsic de poc valor afegit com bisturís, alcohols, esparadraps, dents artificials, material ortopèdic bàsic,... Les importacions colombianes procedeixen principalment d’Estats Units (32%) i d’Europa (33%).

El volum de mercat dels dispositius mèdics (equips i dispositius mèdics, reactius i audiòfons i implants) és pròxim als US $1.300 milions de dòlars, valor CIF.

Internacionalització
Salut i serveis sanitaris

Explicar el sector de les tecnologies mèdiques a Colòmbia, les oportunitats de negoci que ofereix a les empreses catalanes i el programa de la missió estratègica que organitzarà ACCIÓ al maig de 2017.

Una empresa de tecnologies mèdiques interessada en el mercat colombià.

09.30 h

Benvinguda

Leyre Alfonso, consultora d'Estratègia Internacional. Sector salut i ciències de la vida

09.40 h

Presentació del sector Salut a Colòmbia

Frederic Subirats, director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Colòmbia

10.15 h

Experiències empresarials a Colòmbia

Lourdes Camps, General Manager de Ventura Medical Technologies

10.35 h

Presentació de la missió estratègica a Colòmbia

Roger Vidal, gestor de Projectes Internacionals a l'Amèrica del Sud

10.50 h
Torn de preguntes
11.00 h
Tancament
11.05 h
Cafè networking