null
Dimecres, 27 de setembre del 2017
De 10.00 h a 12.00 h
L'economia circular proposa preservar els recursos durant el major temps possible i crear nou valor econòmic, per tal de superar el model habitual que es basa en extreure-produir-usar-llençar. Els sectors amb més potencial per aplicar-la inclouen l’agroalimentari, la indústria química, el transport i la logística, la maquinària i equips, i el sector dels materials.
En aquesta sessió presentarem les guies sobre economia circular aplicada als sectors agroalimentari i d’envasat, que recullen vint estratègies per posar a la pràctica l’economia circular a empreses. També compartirem una dotzena de casos d’èxit de diferents empreses locals i internacionals que il·lustren les tendències d’innovació i la viabilitat de diferents actuacions en economia circular, així com instruments de suport als projectes en aquest àmbit.
Després de la sessió hi haurà reunions d’assessorament individuals amb les empreses que hi estiguin interessades.
La sessió vol donar a conèixer les oportunitats de negoci i innovació en economia circular, així com els beneficis econòmics, socials i ambientals que representa.
Benvinguda
Ferran Rodero, delegat d'ACCIÓ a Girona
Presentació de la guia: "L'economia circular aplicada al sector agroalimentari"
Ramon Farreny, Secretaria Tècnica del Laboratorio de Ecoinnovación
Presentació de la guia: "L'economia circular aplicada als sistemes d'envasat"
Ramon Farreny, Secretaria Tècnica del Laboratorio de Ecoinnovación
Cas pràctic de Nestlé
Pedro Ruíz Rodríguez, Sostenibilitat Ambiental de Nestlé
Cas pràctic d'IRIS - Projecte Bioboard
Projecte d'R+D+i que intenta corregir la producció massiva de material contaminant, amb un nou envàs biodegradable.
Elodie Bugnicourt, responsable d'Innovació d'IRIS
Presentació de les línies d’ajut d’ACCIÓ i Cloenda
Maite Ardèvol, Coordinadora Estratègia Sostenibilitat