ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 13 de desembre del 2017

De 10.00 h a 11.30 h

Inscripcions fins al 12 de desembre
Gratuït

En aquesta jornada informarem a les empreses catalanes que comercialitzen substàncies químiques o productes que les contenen sobre les obligacions derivades de la normativa europea REACH, que regula la fabricació, el subministrament i l’ús de substàncies químiques dins l'espai econòmic europeu.

En aquesta sessió es farà especial èmfasi en el nou termini de registre de substàncies químiques REACH 2018. Segons aquest, les empreses que fabriquin o importin fora de la Unió Europea substàncies químiques en quantitats d'entre 1 i 100 tones anuals, estaran obligades a fer un registre de les seves substàncies abans del 31 de maig de 2018 davant l'Agència Europea de Substàncies i Mescles Químiques. Totes aquelles substàncies químiques no registrades a partir d'aquesta data, no podran ser comercialitzades i es consideraran il·legals al mercat. Les obligacions de les empreses varien segons la seva posició dins la cadena de subministrament (fabricant, importador, distribuïdor o usuari intermediari). 

Per facilitar a les pimes la seva adaptació a la normativa, els diferents departaments implicats (Departament de Territori i Sostenibilitat, Departament de Salut, Departament d’Empresa i Coneixement, amb la col·laboració de la federació d’empreses químiques de Catalunya FEDEQUIM) estan duent a terme aquestes iniciatives d’informació i formació per a les empreses del teixit industrial català.

Innovació, tecnologia i R+D / Internacionalització
Energia i recursos
/ Logística, e-commerce i distribució / Química i plàstics / Tots els sectors

Informar a totes les empreses de diferents sectors que fabriquen, utilitzen i/o comercialitzen substàncies químiques dins l'espai econòmic europeu de les seves obligacions derivades de la normativa REACH. Es donarà especial atenció a les empreses usuàries de productes químics.

Una empresa que fabrica, importa o utilitza productes químics en els seus processos productius.

10.00 h

Benvinguda

Susanna Mérida, consellera d'Empresa, Ocupació i Productes de la Terra del Consell Comarcal de l'Alt Penedès

Cristina Fabián, delegada d'ACCIÓ a l'Alt Penedès, Garraf i Maresme
10.10 h

Recursos i eines de suport. Web REACH

M. Dolors Núñez, consultora d’Internacionalització Sectorial i coordinadora d’Indústries de la Química, Energia i Recursos d’ACCIÓ

10.20 h

Reglament REACH 2018. Afecta a la meva empresa?

María Martínez i Carles Arbués, ServiREACH

11.10 h

Torn obert de preguntes

11.30 h
Fi de l'acte

Més informació


C. d'Hermenegild Clascar, 1-3
08720 Vilafranca del Penedès