ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 15 de febrer del 2018

De 09.30 h a 11.00 h

Inscripcions fins al 23 de març
Gratuït

Vine a aquesta sessió per conèixer la potencialitat del mercat de Sud-àfrica en el sector de la salut i l’equipament mèdic. També et presentarem la Missió empresarial a l’Africa Health Fair que tindrà lloc a Johannesburg del 29 al 31 de maig del 2018.

Sud-àfrica, considerada la porta d’entrada als països de l’Àfrica austral, té accés a un mercat d’aproximadament 250 milions de consumidors. Membre dels països BRICS, es tracta de l’economia més avançada de l’Àfrica subsahariana i compta amb una de les indústries més madures del continent, infraestructures de gran qualitat i una important diversificació econòmica. En el sector salut hi ha empreses multinacionals instal·lades al país que tenen clients tant en el sector públic com en el privat, com per exemple GE, Siemens i Philips, entre d’altres.

Sud-àfrica té unes 4.000 clíniques i uns 700 hospitals amb més de 100.000 llits en total. El 95% dels equips mèdics a Sud-àfrica són importats i hi ha poques barreres d’importació per als productes d’aquest sector. En el mercat Pharma el percentatge és del 50%.

Existeixen oportunitats per a les empreses d’equipament mèdic (especialment equips nous i innovadors). El sector públic ha de seguir invertint en construir i equipar nous hospitals ja que hi ha un dèficit evident tant de qualitat com de quantitat. Pel que fa al sector privat és molt sofisticat i compta amb instal·lacions de primera classe amb diversos centres d'excel·lència, on aproximadament el 93% dels equips s'importen. El sector privat es mostra menys partidari de renovar equipament contínuament, però es mostra més disposat a invertir en dispositius i materials innovadors i d’alt valor afegit per a sectors concrets.

Els subsectors que presenten més oportunitats d’exportació són els següents: equipaments de diagnòstic i laboratori.

L’octubre del 2016 va entrar en vigor un nou tractat comercial entre la UE i alguns països SADC (EPA-SADC) (EU - Botswana, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Swazilàndia). En el cas dels productes europeus, el 86% de les exportacions tindran lliure accés.

 

Aquest seminari està inclòs dins del programa dels International Business Days – Focus Àfrica & Pròxim Orient d’ACCIÓ, que tindran lloc del 12 al 16 de febrer a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. A través de seminaris i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Salut i serveis sanitaris

Apropar les oportunitats de negoci actuals dels mercats d'Àfrica i Pròxim Orient a les empreses catalanes per impulsar els seus acords comercials amb altres mercats d'arreu del món.

Una empresa d’equipament mèdic amb productes innovadors d’alt valor afegit interessada en els mercats de l’Àfrica subsahariana i, especialment, en els mercats de Sud-àfrica.

09.15 h

Registre dels assistents

09.30 h

Benvinguda i presentació del seminari

Leyre Alfonso, consultora d’Estratègia Internacional del sector Salut i Ciències de la vida

09.35 h

El sector de l'equipament mèdic a Sudàfrica. Presentació de la missió empresarial a l’Africa Health Fair

Saul Pretel, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Johannesburg

10.00 h

Experiències d’empreses del sector (pendent de confirmació)

10.30 h

Calendari d’Activitats 2018 - Sector Salut

Leyre Alfonso, consultora d’Estratègia Internacional del sector Salut i Ciències de la vida

10.40 h

Precs i preguntes


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona