ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 15 de març del 2018

De 11.30 h a 13.30 h

Inscripcions fins al 13 de març
Gratuït

Aquesta formació de dues hores tractarà aspectes teòrics de l'Open Access i Open Research, inclosos en els mandats de la Comissió Europea per a projectes d’H2020, i estarà focalitzada en com els investigadors han d’adequar les publicacions i les dades de recerca dels projectes finançats.

Un dels objectius de la Comissió Europea és optimitzar l’impacte de la investigació científica finançada amb fons públics tant a nivell europeu (7PM, H2020) com en els països membres, ja que resulta essencial per augmentar el rendiment econòmic i millorar la competitivitat a través del coneixement.

Un dels instruments per aconseguir aquest objectiu és l’Accés Obert (Open Access), aconseguint així que els resultats de la recerca finançada amb fons públics es puguin difondre de manera més ràpida i efectiva en benefici dels investigadors, el sector de la innovació i la societat.

Així mateix, la Ciència Oberta (Open Science) és un moviment que pretén aconseguir que la recerca científica, les dades, l’accés i la difusió arribin a tota la societat. Aquest moviment es basa en la col·laboració i contribució, promoguda per l’accés obert de les dades de recerca, notes de laboratori i altres processos de recerca, amb l’objectiu de poder reutilitzar, redistribuir i reproduir la recerca.

Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Proporcionar eines que capacitin als assistents en coneixements i competències sobre Open Access i Open Research en publicacions de projectes finançats per Horizon 2020.

Aquesta sessió va dirigida exclusivament a (per ordre de prioritat):

  • TECNIOspring fellows
  • Entitats TECNIO
  • Altres agents del sistema d'innovació

Aquest curs ha rebut finançament del 7è Programa Marc i del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea sota els acords de subvenció No. 600388 (TECNIOspring) i No. 712949 (TECNIOspring PLUS), així com d’ACCIÓ.

La sessió serà en anglès sense traducció.

Organitza

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona