ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Del 15 al 17 d'octubre del 2018

Inscripcions fins al 14 de setembre

400 €

Vine a conèixer de primera mà les oportunitats que ofereix Croàcia, un dels principals països objecte de finançament de la Unió Europea, i troba noves oportunitats de negoci.

Croàcia és un dels principals països, en termes per càpita, que reben fons europeus de polítiques de cohesió, que busquen apuntalar el creixement econòmic en les regions de la Unió Europea més endarrerides. La diversitat de sectors és molt gran, obra civil/infraestructures, solucions urbanes, economia verda, gestió del territori... La quantia d'aquests fons és de més de 10.000 milions d'euros en la programació financera de la UE 2014-2020, i només un 5% menor per la de 2021-2027.

Pel que fa a l'oferta, les empreses locals, encara afectades per la crisi financera, precisen de partners internacionals solvents que aportin múscul financer i referències. Això suposa una excel·lent oportunitat per a les empreses catalanes que vulguin entrar a aquest mercat o als països veïns, com Sèrbia, Bòsnia o Romania: fins i tot sense experiència local, poden sempre associar-se amb empreses locals / regionals que licitin amb èxit, aportant referències i capacitat financera, solucions tecnològiques, expertise, etc.

Els sectors amb més potencial a Croàcia són diversos i complementaris amb l'oferta catalana: els que tindran major finançament europeu els propers anys seran medi ambient (aigua i tractament de residus, amb més de 2.000 milions d'euros pel període financer 2014-2020, molts dels quals no executats), infraestructures (especialment, ferrocarrils, ports i aeroports), amb més de 2.500 milions d'euros, i energia (amb especial intensitat en fonts d'energia renovable, amb més de 500 milions d'euros). També seran importants receptors de fons l'agricultura / desenvolupament rural, el sector TIC, la pesca, salut, educació i turisme, entre d'altres.

La missió, és doncs, una oportunitat única per adquirir el coneixent de mà dels actors claus, i trobar projectes potencials i possibles partners amb qui accedir i guanyar els processos de compra pública. La missió es durà a terme a Zagreb, de la mà de l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Croàcia, i també a una segona ciutat croata a escollir en funció del perfil de les empreses participants.

Si t'interessa aquesta missió, també t'interessarà la missió empresarial de contractació pública a Colòmbia i Costa Rica.

Estàs interessat en aquest mercat? Trobaràs més informació al Banc de Coneixement.

Internacionalització
Tots els sectors

Informar-te de primera mà sobre les oportunitats en compra pública a Croàcia i als Balcans i trobar potencials socis de negoci.

Una empresa, una consultoria o una enginyeria de medi ambient, energia, canvi climàtic, transport/mobilitat, entorn urbà, infraestructures/orba civil, salut, educació o TIC.

La major part de les reunions seran en anglès, sense traductor, més enllà del personal d'ACCIÓ.

Organitza

Més informació