ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dilluns, 22 d'octubre del 2018

De 09.00 h a 10.30 h

Gratuït

Places exhaurides

Participa en aquesta jornada i coneix els resultats de l'estudi de mercat, realitzat per l'Oficina Exterior d'ACCIÓ a Casablanca, sobre el sector de l'automoció i informa't de les oportunitats de negoci que hi existeixen.

La indústria automobilística marroquina ha experimentat un notable creixement durant l'última dècada. El país està en camí de convertir-se en un important exportador d'automòbils amb una producció que s'estima en diversos centenars de milers de vehicles fabricats a les fàbriques de Tànger, Kenitra i Casablanca. Després de l'arribada de gegants d'automòbils com Renault i Peugeot, el sector de l'automòbil al Marroc està en fase de fer un pas nou, el de produir motors.

Hi ha una sèrie de factors que han contribuït a l'èxit de la indústria de l'automoció al regne alauita. Després de la primavera àrab, el 2012, el Marroc va superar a Egipte, el principal fabricant d'automòbils al nord d'Àfrica, convertint-se en l'any 2017 en el primer constructor de turismes de l'Àfrica. Gràcies a la seva ubicació geogràfica estratègica i la seva proximitat a Europa, Orient Mitjà i països de l'Àfrica subsahariana, el Marroc s'ha convertit en un lloc ideal per als fabricants d'automòbils a l'hora d'obrir les seves plantes de producció. Atraient inversions estrangeres de tot el món, el Marroc és considerat un país ideal per a les empreses que desitgen exportar els seus productes a Europa, Àfrica i Orient Mitjà. L'estabilitat política del Marroc i la zona sense terrorisme són altres criteris que han encoratjat els inversors internacionals a confiar en el país. A més de l'estabilitat macroeconòmica, s'han introduït recentment reformes estructurals per millorar el clima empresarial. Per estimular la indústria i atreure inversors estrangers, el govern marroquí ha definit una estratègia per facilitar els procediments administratius per als nous inversors, així com un sistema tributari molt encoratjador.

Clústers / Internacionalització
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Informar-te de les característiques del mercat marroquí de l'automoció i de les seves oportunitats.

Una empresa del sector de l'automoció que vulgui fer negocis al mercat del Marroc.

09.00 h

Benvinguda

Ferran Verdejo, gerent del CIAC (Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya)

09.10 h

Estudi de mercat del sector de l’automoció al Marroc: oportunitats per a empreses catalanes

Shan Elasri, director de l’Oficina Exterior de Catalunya a Casablanca

10.00 h

Properes actuacions del sector automoció al Marroc

Glòria Muñoz, consultora d’internacionalització sectorial de mobilitat sostenible

Clàudia Auradell, coordinadora geogràfica del Nord d’Àfrica i Orient Mitjà

10.15 h

Torn obert de preguntes

10.30 h

Fi de la jornada

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
Sala Món
08008 Barcelona