ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 6 de març del 2019

De 15.30 h a 18.30 h

Gratuït

Vols fer un zoom en tres mercats i conèixer els trets característics i les oportunitats de negoci que se’n deriven pel sector automoció? Vols conèixer l’experiència d’empreses catalanes del sector establertes en aquests països?

ACCIÓ i el CIAC us convidem a una jornada que hem organitzat conjuntament pel proper dia 6 de març, on coneixeràs més de prop els mercats de Colòmbia, Xina i Índia de la mà dels directors de les oficines d’ACCIÓ en aquests països i del testimoni d’empreses catalanes establertes.

Colòmbia és el quart productor de vehicles lleugers i pesats de LATAM, després de Mèxic, Brasil i Argentina amb una producció de 125.406 unitats. SEAT està estudiant la viabilitat de fabricar cotxes a Llatinoamèrica, i Colòmbia n’és un candidat. La cadena de subministrament i fabricació de vehicles inclou 43 assembladors d’automòbils, camionetes, vehicles lleugers i xassís per a vehicles pesants.

A la Xina, el vehicle de combustió és un mercat saturat. En els últims anys s’ha moderat tant el creixement de venda com el marge de benefici. La producció i venda de vehicles elèctrics, híbrids i connectats, està agafant un dinamisme sense precedents. Aquesta tendència ha generat una nova cadena industrial totalment diferent: bateries, sensors, visió per a computador, HD mapping, xips d’IA, algoritmes, V2X i conducció automàtica. També dona oportunitats a nous actors, com empreses de IoT i, fins i tot, startups tecnològiques.

L’índia vol convertir el 40% dels seus vehicles en elèctrics abans del 2030. La indústria automobilística índia és una de les més grans del món i representa el 7,1% del PIB del país. També és un dels usuaris més importants de vehicles, fet que produeix que l’ús de la benzina sigui molt alt i la contaminació segueixi augmentant. És per això que el govern planeja reestructurar la societat, fent-la més verda i sostenible, impulsant els vehicles elèctrics i l’ecosistema que se’n deriva.

Aquest taller està inclòs dins del programa International Business Days - Focus Àsia d’ACCIÓ, que tindrà lloc del 4 al 8 de març a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Manresa i Tortosa. A través de tallers i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Innovació, tecnologia i R+D / Internacionalització
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Apropar-te les oportunitats existents del sector automoció a Colòmbia, la Xina i l'Índia.

Una empresa del sector automoció o una empresa o centre tecnològic relacionat amb la mobilitat connectada i el vehicle del futur.

15.30 h

Recepció dels assistents

15.45 h

Benvinguda

Josep Nadal, gerent del CIAC (Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya)

16.00 h

Primera sessió de ponències: El sector automoció a Colòmbia, la Xina i l'Índia

Frederic Subirats, director de l'oficina exterior d'ACCIÓ a Colòmbia

Gao Wei, director de l'oficina exterior d'ACCIÓ a la Xina

Suprio Bose, director de l'oficina exterior d'ACCIÓ a l'Índia

Testimoni d’una empresa catalana establerta a Colòmbia (pendent de confirmar)

17.05 h

Pausa cafè

17.20 h

Segona sessió de ponències: Testimoni d’empreses catalanes establertes a la Xina i l'Índia (pendent de confirmar)

18.00 h

Taula rodona

18.30 h

Cloenda

Més informació


C/ Manuel Gallardo, s/n
08760 Martorell