• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dimecres, 3 d'abril del 2019

De 09.30 h a 11.00 h

Gratuït

El compliance (compliment) és l’àmbit de la gestió empresarial que s’ocupa de garantir que les organitzacions compleixen amb el marc regulador que els pot afectar en la seva activitat. Arran de la darrera modificació del Codi Penal s’introdueix la “responsabilitat penal de la persona jurídica”; fet que modifica les conseqüències d’un delicte penal en ampliar la responsabilitat penal també a l’empresa si no havia establert mecanismes per evitar-ho.

Aquesta modificació del Codi Penal suposa un impuls disruptor del concepte del compliance, que genera en les empreses la necessitat d’establir un sistema per garantir la prevenció dels riscos legals que poden produir-se com a conseqüència de la seva activitat o de l'actuació de totes les persones vinculades a l'empresa de forma directa (gerents, directius, empleats, ...) o indirecta (proveïdors, clients, ...).

El compliance és d’especial rellevància per a les empreses innovadores i startups que desenvolupen, fabriquen o comercialitzen productes i que estan sotmeses a la complexitat d’un marc legal que inclou elements vinculats a la tècnica i a la tecnologia, el qual han de complir si no volen comprometre el seu negoci.

En aquesta jornada t’oferirem una visió global del concepte de compliance, exposant els diversos vessants que hauria de tenir aquest sistema en una empresa innovadora.

No t’ho perdis!

Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Conèixer el concepte de compliance, els seus aspectes i les seves conseqüències.

Una empresa catalana que innova o té la intenció d'innovar.

09.30 h

Benvinguda

Matilde Villarroya, directora general d'Indústria

09.40 h

Compliance tècnic

Gian Lluis RIbechini, president de la Comissió de Gestió Empresarial del Col·legi d'Enginyers

10.00 h

Compliance legal

Albert Jané, de Jané Advocats

10.20 h

Competències en Compliance – SGE902 Norma Internacional en Compliance

Ana Maria Paz, de Pla innova SGE900

10.35 h

Compliance penal

Raquel Montaner, professora de dret penal i compliance a la Universitat Pompeu Fabra

11.00 h

Debat i cafè networking


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona