ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Del 23 al 25 de setembre del 2019

Inscripcions fins al 31 de maig

800 €

Et presentem la missió de silver economy a Dinamarca. Consulta la convocatòria per conèixer més detalls.

A Dinamarca s’estima que l’any 2020 un 39,55% de la població tindran més de 50 anys i un 25,84% més de 65 anys.

Tenint en compte el repte social que això suposa, els municipis de Dinamarca són pioners en l’aplicació de tecnologies en els serveis assistencials (ALT – Assisting Living Technologies). Des de l’any 2013 el govern i les regions daneses han adoptat una estratègia pública conjunta pel “Digital Welfare” (benestar digital) dins de l’estratègia global de digitalització del país.

Aquesta iniciativa pública juntament amb altres factors comuns a la resta de països amb la mateixa problemàtica (manca de personal assistencial, pressupostos públics limitats i augment dels costos de l’atenció mèdica) han fomentat l’ús de la de tecnologies en els serveis assistencials per tal de poder seguir oferint un servei individualitzat i mantenir la mateixa alta qualitat de vida.
És per aquesta raó que a Dinamarca existeix una gran demanda de noves, intel·ligents i eficients formes de proporcionar serveis de benestar.

- Solucions tecnològiques d’estimulació dels sentits
- Atenció i assistència domiciliaria
- Tecnologia relacionada amb sensors
- Tecnologies per millorar l'anàlisi i l'ús de les dades relacionades amb la salut
- Telemedicina
- Rehabilitació amb suport digital

Dinamarca es presenta com un mercat ideal per a les empreses catalanes perquè compta amb un entorn dinàmic en la presa de decisions, és un país pioner en l’aplicació i acceptació de noves tecnologies a les quals els ciutadans s’adapten ràpidament.

Internacionalització
Salut i serveis sanitaris

  • Conèixer de primera mà les necessitats de l’economia silver en aquest mercat: els principals actors (clústers, associacions, institucions, etc.).
  • Contactar amb potencials socis específics per a cada empresa participant: clients, distribuïdores, proveïdores, socis tecnològics, etc.
  • Identificar oportunitats de negoci.

Una empresa, centre tecnològic o entitat amb productes i serveis innovadors i amb propostes amb valor afegit per aquest mercat:

- Empreses de l’àmbit TIC - Digital aplicat a la salut (e-health, apps, telemedicina, etc.).
- Empreses amb tecnologies i dispositius mèdics dirigides a aquest sector de població (audiòfons, oftalmologia, odontologia, etc.).
- Centres tecnològics, entitats i institucions amb interessos en aquest sector.

*L’Oficina Exterior de Copenhaguen avaluarà els perfils de les empreses interessades a participar per valorar la seva participació en la missió.