ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Del 6 al 18 d'octubre del 2019

Inscripcions fins al 14 de juny

Veure convocatòria

Et presentem la missió del sector salut a l'Amèrica Llatina. Consulta la convocatòria per conèixer més detalls.

El sector de la salut a l’Amèrica Llatina és divers, però hi ha semblances entre alguns països del continent.

Els països de l’Aliança del Pacífic – Mèxic, Xile, Colòmbia i el Perú - són propensos a importar un alt percentatge de productes i serveis del sector. Tots ells tenen un acord de lliure comerç amb la UE que fa que els productes i serveis de les empreses catalanes no hagin de pagar aranzels en la gran majoria de casos.

Xile: En aquest país s’importen la majoria dels productes aprofitant que és molt obert en tractats de lliure comerç. S’està renovant el sistema públic i la demanda és immensa. De totes maneres, el sistema privat és una part molt important dins del sector, amb una clínica xilena dins de les tres millors clíniques de tota l’Amèrica Llatina, i per tant també és una via que cal explorar, ja que a més els processos de decisions de compra són molt més àgils.

Perú: Al Perú el sector de la salut es caracteritza per la necessitat d’importar un gran nombre de productes i serveis per a la indústria. És un país on el sector privat ocupa un percentatge important de les compres de productes i serveis amb una tecnologia més avançada. El fet de tenir un acord de lliure comerç amb la UE, permet entrar productes i serveis del sector sense aranzel en la gran majoria de casos.

Dels mercats de l’Amèrica Central i Carib destaquen com importadors de productes i serveis del sector, sobretot les economies de Panamà, Costa Rica i República Dominicana, que són també les més actives de la zona. La necessitat d’aquests productes i serveis a aquests mercats suposen oportunitats de negoci molt interessants per a les empreses catalanes.

Costa Rica: El país compta amb un bon sistema de salut pública amb 30 hospitals, 500 clíniques i 1.000 petites unitats d'atenció amb només equips bàsics per assistència mèdica bàsica als pacients en àrees remotes del país. El sistema públic compra aproximadament el 90% dels equips mèdics a Costa Rica.

Panamà: El país té previst implementar aquest any, amb la nova presidència de la república, un cicle d’inversió en hospitals i clíniques a escala nacional que impulsarà la demanda d'equips mèdics, i s'espera que el sector creixi a un ritme del 6% en els pròxims 3-4 anys. També jugarà un paper important la consolidació de l’oferta de turisme mèdic (estan treballant per certificar internacionalment els seus estàndards de qualitat).

Participa en aquesta missió i tindràs l’oportunitat de visitar aquests mercats en primera persona. Podràs triar si vols viatjar a un, dos, tres o els quatre països. Les dates de visita a cadascun d’ells són:

  • Panamà i Costa Rica: del 6 al 12 d’octubre del 2019
  • Xile i el Perú: del 13 al 18 d’octubre del 2019

Consulta la convocatòria que trobaràs a l'apartat "Documentació relacionada" per obtenir més informació.

Internacionalització
Salut i serveis sanitaris

Explorar les oportunitats de negoci en els mercats de l’Amèrica Llatina i conèixer de primera mà l’ecosistema del sector salut.

  • Una empresa amb tecnologies i dispositius mèdics dirigides al sector hospitalari
  • Una empresa de l’àmbit TIC
  • Una empresa digital especialitzada en el sector salut
  • Un laboratori farmacèutic amb productes OTC
  • Canal farmàcia
  • Un centre tecnològic, entitat o institució amb interessos en aquest sector

 

Organitza

Més informació