ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 20 de novembre del 2019

De 09.00 h a 14.00 h

Gratuït

Aquesta jornada sobre el futur de les competències professionals a Catalunya en l'àmbit del turisme, l'oci i la cultura, serà la quarta d'un total de cinc jornades sectorials que pretenen reflexionar sobre quines competències s'han de desenvolupar en els sistemes universitaris, d'ensenyament i de treball per tal d'anticipar quines seran les competències que es requeriran en el món laboral els propers anys. 

D'altre banda, a través d'aquestes jornades, des de la Secretaria d’Empresa i Competitivitat, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari, el Consell Català de Formació Professionals i la Direcció General d’Anàlisi i Prospectiva es volen establir les bases inicials per establir un sistema prospectiu de competències professionals a Catalunya. 

Amb aquest projecte es pretén:

  • Aconseguir interrelacionar la cooperació o integració de tots els sistemes que concorren en la trajectòria professional: la formació inicial/reglada, l’ocupacional i la continuada, les universitats i el propi mercat de treball. 
  • Facilitar la presa de decisions a les empreses, per atendre les necessitats de recursos humans qualificats i de formació contínua, i per a afavorir el desenvolupament de l’activitat i la competitivitat empresarials. 
  • Identificar les competències que la societat del futur requerirà, que poden ser diferents de les actuals, i orientar estudiants i treballadors en els seus itineraris formatius i professionals al llarg de la vida, per aconseguir professionals amb competències transversals i específiques. 
  • Desenvolupar les bases per un sistema propi de prospectiva de les competències professionals. Aquest sistema requereix la cooperació entre els diferents agents públics i privats que disposen d’informació de valor prospectiu. Per això també serà important identificar els professionals i els experts que poden participar d’aquest sistema.
Innovació, tecnologia i R+D
Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Generar un debat ric i amb un contingut crític i constructiu, que permeti que al final de la jornada es pugui obtenir un recull de recomanacions concretes que ens ajudin a detectar les necessitats futures de formació.

  • Una universitat o una empresa catalana del sector de l'educació.
  • Un directiu o responsable de recursos humans d'una empresa catalana.

9.00 h

Paraules de benvinguda i inauguració de la Jornada

Honorable Sra. Meritxell Budó, consellera de la Presidència

09.10 h

La transformació dels perfils professionals en l’àmbit del turisme, l’oci i la cultura. Com formar els nous professionals.
Sr. Ricard Robles, fundador i codirector del Sònar
Sr. Genís Roca, president de Roca Salvatella

09.50 h

Taula rodona sobre el futur de les competències professionals en l’àmbit de la formació universitària
Sr. Jordi Sellas, Strategy and Innovation for Culture and Media
Sra. Maria Abellanet, directora general del Grup CETT
Sr. Gabriel Bartra, director de continguts a elBulliFoundation
Modera: Sra. Mercè Chacón, directora general de Planificació en l’àmbit d’Universitats i Recerca

11.50 h

Taula rodona sobre el futur de les competències professionals en l’àmbit de la formació professional
Sr. Jordi Ficapal, director Pedagògic i d’Innovació de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull)
Sra. Pilar Figueras, professora CFGS d’Animació Sociocultural
Sra. Sara Pérez, enòloga i propietària de la bodega Venus La Universal
Modera: Sr. Octavi Bono, director general de Turisme

13.30 h

Cloenda
Sr. Fabian Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional

Conduirà l’acte el Sr. Josep Rius, director general d’Anàlisi i Prospectiva