ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dilluns, 23 de març del 2020

De 11.30 h a 13.00 h

Gratuït

Sessió cancel·lada

Vine a aquesta sessió i t’informaràs de la missió a Romania i de les vies d’accés a les oportunitats de negoci del cient públic del país.

Coneixeràs els sectors i actors amb més potencial de fer negoci a Romania en relació amb el client públic i des de la perspectiva de les empreses catalanes. També analitzarem l’estratègia i les vies d’accés a les oportunitats de negoci en la compra pública del país. També t'informaràs dels detalls de la missió de contractació pública a Romania prevista per al mes de juny.

Romania és el principal mercat -després del Polonès- dels països amb règims comunistes altament intervencionistes en l’economia. Tots ells han tingut dificultats per redreçar les seves economies cap a una economia de mercat i les administracions tenen encara una assignatura pendent quant a la seva capacitat executiva i la seva transparència. No obstant això, amb l’adequat enfocament i estratègia, l'empresa catalana té molt potencial per accedir al client públic del país, ja que segueix tenint una alta necessitat de modernitzar-se. 

D’entre les prioritats al país hi ha la millora de la infraestructura de transport i connectivitat amb els mercats internacionals, així com una transformació cap a una economia de baixes emissions, incloent-hi millores en eficiència energètica, i adaptació al canvi climàtic

La sessió serà conduïda per la consultora d'ACCIÓ a Bucarest, coordinada des de l'Oficina Exterior de Catalunya a Zagreb. L’oficina de Zagreb és una de les més recents. S’obre el 2017 per facilitar l’accés de les empreses catalanes als països de la zona dels Balcans, uns mercats en evolució i per als que és especialment important entrar-hi amb una oficina com la d’ACCIÓ, que coneix el terreny de primera mà.

Aquest taller està inclòs dins del programa dels International Business Days - Focus Europa d’ACCIÓ, que tindran lloc del 23 al 27 de març. A través de tallers i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Economia circular
/ Energia i recursos / Mobilitat sostenible

  • Conèixer les opcions que generen els plans d'inversió pública a Romania per a empreses catalanes.
  • Descobrir les oportunitats en licitacions als mercats d’abast.
  • Formar en internacionalització en contractació pública internacional.
  • Conèixer els detalls de la missió a Romania prevista per al mes de juny.

Una empresa, consultora o enginyeria de medi ambient, energia, canvi climàtic, transport, mobilitat o obra civil.

11.30 h

Presentació dels serveis de l'Oficina Tècnica CPI d'ACCIÓ. Perspectives dels mercats multilaterals

11.50 h

Oportunitats de contractació pública a Romania

12.30 h

Característiques de la missió a Romania

13.00 h

Fi de la sessió

Organitza

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona