• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dimarts, 24 de març del 2020

De 09.30 h a 10.35 h

Gratuït

Sessió cancel·lada

El sud-est europeu és una regió amb oportunitats en l'àmbit de la contractació pública en infraestructures, sobretot ferrocarrils i carreteres; així com en medi ambient amb depuradores i canalització.

Països com Romania, Sèrbia o Hongria poden ser un bon lloc d’aterratge per a les empreses catalanes capaces de satisfer les necessitats d’aquests països, també en equipament turístic o d’hostaleria. En la zona més interior, on hi ha més presència agrícola detectem bones oportunitats per a l’empresa catalana en eines i equipaments, llavors o fertilitzants.

La zona del sud-est europeu s’està convertint en un focus d’atracció d’inversions per la seva posició estratègica i per la possibilitat de trobar factors de treball i energia més assequibles i per tenir una posició propera a mercats de major renda. Està molt ben comunicada i en alguns països hi ha uns paquets d’ajudes que són interessants, per a l’empresa catalana que estigui plantejant-se implantar-se a la zona.

D’altra banda, hi ha l’oportunitat que brinden alguns països que encara no formen part de la Unió Europea, però que tenen tractats amb tercers països, com el cas de Sèrbia amb Rússia, Kazakhstan o Bielorússia. És una circumstància que estan aprofitant moltes empreses de la UE per establir una estructura productiva i poder arribar a aquests països tercers.

La important dotació de fons de la Unió Europea en aquesta àrea són un dels principals reclams per abordar els processos de compra pública als Balcans i al sud-est europeu en general.

Des de l’Oficina Exterior de Catalunya a Zagreb i la Cambra de Comerç de Girona, us podem ajudar a introduir-vos en mercats tan atractius com el croat, romanès, hongarès i serbi, entre d'altres.

 

Aquest taller està inclòs dins del programa dels International Business Days - Focus Europa d’ACCIÓ, que tindran lloc del 23 al 27 de març. A través de tallers i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Tots els sectors

Donar a conèixer les oportunitats de negoci i reptes actuals del mercat que conformen els Balcans. 

Una empresa catalana interessada a conèixer les oportunitats de negoci existents al sud-est europeu.

09.30 h

Benvinguda

Ferran Rodero, delegat d'ACCIÓ a Girona

09.35 h

Oportunitats i reptes comercials als Balcans
Jorge Salgado, director de l’Oficina Exterior de Catalunya a Zagreb

10.05 h

Missions comercials als Balcans durant el 2020
Alexia Vasquez, Cambra de Comerç de Girona

10.35 h

Torn obert de preguntes i cloenda


Pl. Pompeu Fabra, 1
17001 Girona