null

Actes External

dijous, 23 de juliol del 2020

De 10.00 h a 11.00 h

Gratuït

 

El món que sorgirà després d'aquests mesos d''experiment complex', generat per la covid-19, serà diferent, i tindrà una forma que no podem encara determinar. Però el que si intuïm és que les organitzacions d'èxit seran aquelles que emergeixin amb un metabolisme diferent, un en què millorin cada dia les seves capacitats en quatre actius fonamentals, que constitueixen el centre del seu sistema operatiu de negoci:

  • Sensors: com llegeixen què està passant al seu voltant, què volen les persones, els mercats, què fa la competència, quines són les oportunitats, per donar resposta a tot això de forma àgil i decidida.
  • Tecnologia: com detecten noves propostes científiques i tecnològiques que tenen elevades probabilitats d'afectar de manera disruptiva el seu negoci, i com les analitzen i apliquen a les seves operacions de manera proactiva (és a dir, que en lloc de veure la tecnologia com un calaix de solucions a problemes concrets, la veuen com un motor de transformació disruptiva del negoci).
  • Equips: com s'estructuren en grups àgils les persones (i les màquines intel·ligents amb elles) de l'organització per poder donar resposta ràpida a les necessitats i expectatives que s'han detectat en el mercat a través dels sensors ja comentats, i com aquests equips funcionen de forma auto-dirigida i més orientats a l'outcome (aconseguir resultats lligats a un objectiu de negoci) que a l'output (mers resultats d'un procés).
  • Plataformes: com l'organització genera valor combinant-se amb altres, barrejant capacitats, habilitats, coneixements i actius en general, funcionant en forma d'ecosistema, més capaç d'adaptar-se ràpidament a l'entorn i de donar respostes àgils que si funcionés de forma totalment aïllada.

Alfons Cornella, fundador d’Institute of Next, by Infonomia, ens explicarà com han de ser les organitzacions per sortir amb èxit d'aquesta crisi.

Aquest seminari forma part del Cicle Catalunya Clústers “ESTRATÈGIES PER ENCARAR EL FUTUR”, organitzat per ACCIÓ i pels 29 clústers del programa Catalunya Clústers. 

Clústers
Tots els sectors

Conèixer els quatre actius fonamentals que constitueixen el centre del sistema operatiu del negoci.

Una empresa de qualsevol mida i sector.

Més informació