ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dilluns, 16 de novembre del 2020

De 13.00 h a 14.00 h

Gratuït

En aquesta sessió es donarà a conèixer que és la genòmica i l'estat de l'art d'aquesta tecnologia a Catalunya, amb exemples d'empreses que estan treballant en aquest àmbit.

La genòmica abasta l’estudi del contingut, organització, funció i evolució de la informació genèrica en un genoma complet. És dedica a l’estudi de la cartografia, seqüenciació i anàlisis de les funcions dels genomes.

Aquesta anàlisi permet el diagnòstic de malalties i consell genètic, la creació de medicina i nutrició personalitzades, estudis d’evolució d’espècies, identificació de microorganismes o producció d’aliments funcionals.

Des de les primeres etapes de l’aparició del SARS-CoV-2, la genòmica ha demostrat ser fonamental per a la resposta a la salut pública. La generació de seqüències de genomes sencers ha contribuït al desenvolupament de diagnòstics, la comprensió de la dinàmica de transmissió i l’anàlisi dels orígens i evolució del nou virus. L’intercanvi ràpid i obert de dades ha estat sense precedents i ha tingut un paper fonamental en la resposta.

En els pròxims mesos i anys, mentre el SARS-CoV-2 continuï circulant entre els humans, la genòmica tindrà un paper vital en la configuració de les polítiques de salut pública i l’ajuda en la presa de decisions.

A Catalunya disposem d’una àmplia base d’empreses, centres de recerca i hospitals de referència en aquest camp.

 

Aquesta sessió s'organitza en el marc de l'UNPRECEDENTED Virtual Fòrum - Expoquimia, una proposta transversal als reptes d'economia circular, digitalització i transferència de tecnologia. Trobades online, sota el nom d'Industrial Dialogues, per a analitzar com el sector podrà fer front als reptes que planteja la situació de la nova normalitat.

Innovació, tecnologia i R+D
Indústria farmacèutica
/ Salut i serveis sanitaris

Donar a conèixer que és la genòmica i l'estat de l'art d'aquesta tecnologia a Catalunya, amb exemples d'empreses que estan treballant en aquest àmbit.

Una empresa o un centre relacionat amb el sector salut.

13.00 h

Benvinguda

Àurea Rodriguez, directora d'Innovació Empresarial. ACCIÓ

13.10 h

La Genòmica a Catalunya

Ma. Dolors Nuñez, cap d'anàlisi i detecció d'oportunitats tecnològiques. ACCIÓ

13.25 h

Exemples d’experiències a Catalunya

Modera: Pep Orellana, ACCIÓ

13.55 h

Conclusions i cloenda

Més informació