ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Del 26 de gener al 27 de juliol del 2021

Dimarts i dijous de 18.00 h a 21.00 h

Inscripcions fins al 25 de gener
3.700  € + IVA

La figura de l’expert en economia circular ha pres una gran rellevància, com a professional amb capacitat d'incorporar una visió estratègica, tecnològica i gestora en el nou paradigma del sistema productiu de la Unió Europea. Es tracta d’un professional capaç de generar i implementar accions en el si de la societat, l'administració i la indústria per poder liderar la transició cap a una economia més sostenible.

El postgrau en Economia Circular. Eines i Estratègies d'Innovació Industrial té per objectiu formar professionals experts, capaços de donar respostes concretes i mesurables a les empreses que veuen el desenvolupament sostenible com una oportunitat, i que volen innovar, aprofitant les possibilitats que ofereix l'economia circular com a avantatge competitiu.

A finals de 2015, la Unió Europea va publicar un nou paquet de mesures sobre l'economia circular per impulsar la competitivitat, crear llocs de treball i generar creixement sostenible. Amb aquestes mesures s’està transformant l'economia i s’obren noves oportunitats de negoci que tenen en compte tot el cicle de vida dels productes, sense limitar-se a l'etapa de fabricació o a la de fi de vida. Tres anys després de la seva adopció, la UE considera que el Pla d’Acció de l’economia circular s’ha completat, i les 54 mesures del Pla ja estan en marxa o estan sent implementades. Com a conseqüència, han sorgit formes innovadores i més eficients de produir i consumir.

Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular

  • Dotar de coneixements, eines i estratègies als professionals que hagin de liderar processos d’innovació a les empreses sota el nou context d’Economia Circular.
  • Dotar de coneixements per convertir els actuals reptes (esgotament de recursos, normatives emergents, etc.) en oportunitats (reducció de costos, posicionament empresarial, innovació en models de negoci, competitivitat i resiliència, etc.).

Un directiu, un càrrec intermedi en una empresa industrial, o responsable ambiental en sector privat o en la admintració pública encarregat de definir vectors d’innovació en un marc d’economia circular.