ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dimecres, 10 de març del 2021

De 11.00 h a 12.30 h

Inscripcions fins al 10 de març
Gratuït

La Comunitat Indústries del Futur, coordinada per Eurecat i integrada per 29 entitats de referència en l’àmbit de la manufactura catalana, ha treballat durant els darrers tres anys per consolidar un pol d’innovació líder en fabricació eficient i sostenible a Catalunya, mitjançant la creació d’una xarxa de capacitats i plantes pilot que permetin cohesionar cadenes de valor integrals entorn de l’R+D+i industrial.

La comunitat ha dut a terme 5 projectes estratègics de recerca aplicada i desenvolupament industrial; enfocats en els àmbits de la digitalització industrial, la robòtica col·laborativa, els processos avançats i els productes funcionals.

El treball realitzat en aquests projectes ha permès la posada en marxa de les plantes pilot de plastrònica i d’atomització de pols, avenços en robòtica col·laborativa, el desenvolupament de noves tecnologies per a l’optimització de peces i components, o el sorgiment de noves iniciatives de col·laboració publicoprivada que permeten a les empreses la creació de noves tecnologies i serveis en la seva adaptació i avenç cap a la Indústria 4.0.

Durant la jornada coneixerem els avenços tecnològics desenvolupats pels socis i casos d’aplicació en diferents entorns i plantes industrials de la mà d’empreses com Codorniu, Zanini, Kostal, Hohner, Alstom, TMCOMAS o Pal Robotics. També el paper rellevant de centres generadors de coneixement com la UPC, l’IRI, el CIMNE, el Centre Nacional de Microelectrònica o el Centre de Projecció Tèrmica de la UB.

La comunitat Indústries del Futur ha rebut fons Feder i s’ha emmarcat en l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT).

Consulta el programa de la sessió.

Innovació, tecnologia i R+D
Indústria 4.0
Conèixer el paper rellevant de centres generadors de coneixement i els avenços tecnològics i casos d’aplicació en diferents entorns i plantes industrials.

Empreses i agents del sistema d'RD+i.