ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

divendres, 18 de juny del 2021

De 09.30 h a 10.45 h

Gratuït

 

Saps que un dels àmbits que genera més expectatives pel que fa a la Contractació Pública Internacional és el de l’anomenada Green Economy?

Connecta't aquest taller on de la mà de l’Oficina exterior d’ACCIÓ a Brussel·les, la Comissió Europea i dues empreses, coneixeràs on poden estar les oportunitats per a les empreses/institucions catalanes, en els temes centrals d'aquest àmbit: l'energia neta i l'eficiència energètica.

Un dels aspectes de més ressò mediàtic ara és l’European Green Deal, que busca situar la UE al capdavant de la lluita contra el canvi climàtic, fent-la climate neutral de cara a 2050. 

Brussel·les n'és referent, la Comissió Europea fa anys que ha impulsat els criteris verds en els plecs de licitacions dels estats membres. Més recentment, s’hi ha afegit conceptes de circularitat, per tal que siguin considerats per les administracions públiques a l’hora de contractar.

Des de la UE també es genera demanda de serveis de consultoria en tots els àmbits de la Green Economy, en aspectes de canvi climàtic, circularitat, gestió i protecció dels recursos naturals. Així mateix, una part no negligible de la Política de cohesió i de l’Instrument de Veïnatge (projectes gestionats des dels països beneficiaris respectius), i de la Cooperació exterior (descentralitzada i gestionada des de les delegacions UE) s’inverteix en el sector, com tractament d’aigües, eficiència energètica o energies renovables.

Descobreix-ne més en aquest taller.


Aquesta sessió està inclosa dins del programa dels International Business Days - Focus Europa d’ACCIÓ, que tindran lloc del 14 al 18 de juny. A través de tallers i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Tots els sectors

Descobrir les oportunitats en Green Economy dins de l’ecosistema UE.

Una empresa, consultoria i enginyeria de medi ambient, energia, canvi climàtic, transport o mobilitat.

09.30 h

Presentació dels serveis de l'oficina tècnica

Víctor Mercè, líder d'equip de Contractació Pública Internacional d'ACCIÓ

Oriol Martínez, consultor sènior de Contractació Pública Internacional d'ACCIÓ

09.35 h

Convidat Comissió Europea

Gilles Gantelet - Director, DG Environment, European Commission, Directorate A – Policy, Coordination, LIFE Governance and Resources

09.50 h

Oportunitats en licitacions relacionades amb la Green Economy

Òscar Altimira, consultor sènior en contractació pública i fons europeus, Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Brussel·les

10.05 h

Perspectiva de les empreses i institucions: Leitat i Fundació Pau Costa

Vincent Jamier, International Projects Office de Leitat

Jordi Vendrell, director de la Fundació Pau Costa

Nuria Prat Guitart, responsable d’R+D+i de la Fundació Pau Costa

10.20 h

Presentació Oficina tècnica CPI, Activitats i Perspectiva

Víctor Mercè, líder d'equip de Contractació Pública Internacional d'ACCIÓ

Oriol Martínez, consultor sènior de Contractació Pública Internacional d'ACCIÓ

10.30 h

Torn obert de preguntes

10.45 h

Cloenda

La sessió es durà a terme en català, castellà i anglès.

Organitza

Més informació