ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dilluns, 25 d'octubre del 2021

De 10.30 h a 12.00 h

Gratuït

 

Coneixes la importància que els productors coneguin quin és el tractament que es fa del seu producte un cop esdevé residu per tal que el disseny es faci pensant realment en la circularitat i en la valorització?

En aquesta sessió coneixeràs com poden accedir a aquesta informació sobre els procediments i productes industrials que s'han modificat o s'estan modificant per fer-los més "circulars".

La fi de vida útil dels nous productes crea un nou flux de residus que s'ha de gestionar de forma diferent de com es feia habitualment, ja que no és el mateix, per exemple, desballestar un vehicle elèctric que un de convencional o gestionar un tèxtil provinent de fibra plàstica que un de fibra 100% cotó.

Aquesta jornada s'emmarca dins del pla de dinamització de la iniciativa clúster residus, una iniciativa conjunta de l'Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ amb l'objectiu d'agrupar empreses i agents d'entorn de tota la cadena de valor del sector. Això implica anar des de l'origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribar fins al seu final de cicle de vida o al client final de la matèria primera secundària.

No t'ho perdis!

Clústers
Economia circular
/ Energia i recursos / Matèries primeres i transformació del metall i altres materials / Paper, cartró i packaging / Química i plàstics

Conèixer bones pràctiques dins de la circularitat i la reciclabilitat, de la mà d'exemples pràctics i donant veu a experts en gestió de residus/recursos.

Empresa del sector dels residus.

10.30 h

Benvinguda

Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya

10.35 h

Fake News de la reciclabilitat

Jordi Regàs, periodista i autor del documental “Homo Residus”

11.00 h

Cas pràctic: Segell de reciclabilitat

Victòria Ferrer, gerent del Gremi de Recuperació

11.15 h

Debat

Nati Yesares, cap Medi Ambient a Solidança

Meritxell Barroso, directora AETRAC

Adrià Andújar, tècnic de Medi Ambient a Solidança

12.00 h

Cloenda

Més informació