ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 28 d'octubre del 2021

De 15.30 h a 17.00 h

Gratuït

El transport s’ha convertit en un dels aspectes fonamentals en les operacions d’empreses i amb l'increment de les vendes en comerç electrònic fan que sigui un sector indispensable per a moltes. Tanmateix, l’increment de preus, els retards constants de mercaderies i les congestions portuàries estan posant a prova les operacions de moltes d’aquestes empreses.

En aquesta sessió parlàrem de l’optimització del transport internacional de la mà de Rosa Prenafeta, experta en la matèria, que ens explicarà els principals documents que s'utilitzen en les operacions de comerç exterior.

Per tal que aquestes operacions es puguin dur a terme amb èxit i minimitzant els riscos, un primer aspecte clau és conèixer, a partir de les característiques específiques de cada operació, el tipus de documentació que serà necessària emetre, obtenir i presentar.

En la segona part de la sessió, parlarem de les principals problemàtiques actuals com la gestió d’estocs, règims duaners especials i com estar preparats per les inspeccions duaneres. També oferirem alguns consells pràctics per optimitzar el transport donades les casuístiques actuals relacionades amb aquest sector.

Tant si estàs iniciant les teves primeres importacions o exportacions, com si vols consolidar els teus coneixements en transport internacional, no et pots perdre aquesta sessió!

Des d’ACCIÓ posem al teu abast les sessions Superant Barreres per analitzar i anticipar, per sectors i temàtiques, tots aquells obstacles que cal tenir en compte per tenir èxit en les operacions internacionals.

Internacionalització
Tots els sectors

Donar a conèixer els principals documents de transport i també d'algunes accions que es poden dur a terme per optimitzar el transport internacional.

Una empresa exportadora o importadora amb activitat en transport internacional.

15.30 h

Benvinguda

Sandra Font, líder d’equip de l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d’ACCIÓ

15.35 h

Com optimitzar el transport internacional

Rosa Prenafeta, assessora experta en compres i logística a All Ways Action SL

16.30 h

Serveis d’ACCIÓ per fer front a les Barreres: Tradedesk i Catalonia Trade Portal

Raquel González, consultora sènior de l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d'ACCIÓ

16.40 h

Torn obert de preguntes

Raquel González, consultora sènior de l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d'ACCIÓ

17.00 h

Cloenda

Sandra Font, líder d’equip de l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d’ACCIÓ

Organitza

Col·labora

Més informació