ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Dilluns, 29 de novembre del 2021
De 10.00 h a 12.00 h

Sol·licitud de revisió de propostes fins al 24 de novembre

Gratuït

Sessió plenària:

Sessions específiques:

 

Vols connectar-te a ecosistemes internacionals desenvolupant un projecte d’R+D+i? Vols parlar del teu projecte amb un expert?

En aquesta sessió, coorganitzada per ACCIÓ i el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), coneixeràs totes les oportunitats que ofereixen els programes i instruments del CDTI per a la realització de projectes d'R+D i innovació a escala internacional.

Representants del CDTI ens presentaran els programes i instruments per donar suport a projectes d’R+D internacionals, com els EUREKA, EUROSTARS, IBEROEKA, CHINEKA, entre d’altres:

CDTI

PROJECTES MULTILATERALS:

EUREKA: Xarxa internacional per millorar la competitivitat de les empreses mitjançant el desenvolupament de projectes d’R+D amb una orientació a mercats internacionals i basats en tecnologies innovadores:

  • EUROSTARS: Programa de suport financer a fons perdut a les pimes innovadores per a desenvolupar projectes d’R+D amb vessant internacional i de caràcter col·laboratiu
  • GLOBALSTARS: Programa de suport financer a fons perdut a pimes innovadores per a desenvolupar projectes d’R+D amb països concrets que no poden optar a EUROSTARS
  • CLUSTERS EUREKA: Ajuts per a desenvolupar projectes col·laboratius d’R+D a escala internacional amb un enfocament sectorial i gestionats des de l’entorn empresarial

IBEROEKA: Suport per a projectes d’R+D a Llatinoamèrica emmarcat en la iniciativa Programa Iberoamericano de Ciencia y Tecnologia para el desarrollo (CyTED). Els països que formen part del CyTED són: Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Xile, Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

PRIMA: Iniciativa en recerca i innovació de l’àrea de la mediterrània compta amb 19 països i que organitza convocatòries finançades per la Fundació PRIMA en diferents línies relacionades amb l’agricultura, l’alimentació, el maneig de l’aigua en entorns agrícoles i la sostenibilitat.

PROJECTES BILATERALS:

Cooperació Tecnològica Internacional per desenvolupar projectes d’R+D mitjançant acords entre el CDTI i agències homòlogues als següents països: Algèria, Jordània, Marroc, Brasil, Corea, Cuba, Japó, Xina, Egipte, Índia, Malàisia, Mèxic, Tailàndia i Rússia.

PROJECTES UNILATERALS:

Cooperació Tecnològica Internacional per desenvolupar projectes d’R+D amb un seguiment unilateral per part de CDTI amb algun dels següents països: Aràbia Saudita, Algèria, Argentina, Austràlia, Bangladesh, Brasil, illes del Cap Verd, Cambodja, Qatar, Xile, Xina, Colòmbia, Corea del Sud, Costa de Marfil, Costa Rica, Cuba, EAU, EUA, Equador, Egipte, Filipines, Ghana, Guatemala, Índia, Indonèsia, Iran, Japó, Jordània, Kuwait, Sri Lanka, Laos, Líban, Malàisia, Marroc, Mauritània, Myanmar, Mèxic, Perú, República Dominicana, Oman, Rússia, Senegal, Singapur, Tailàndia, Taiwan, Tunis, Uruguai i Vietnam.

ACCIÓ

Des d'ACCIÓ presentarem els serveis de cerca de socis i estructuració de projectes amb el suport de les oficines Exteriors d’ACCIO, de la xarxa Enterprise EuropeNetwork (EEN) i la nova Plataforma de Difusió d’Oportunitats: Catalonia Open Challenge.

 

REVISIÓ DE PROPOSTES

Si tens una idea de projecte d’R+D+i o necessites assessorament en l’estructuració del teu projecte, podràs mantenir reunions personalitzades amb els gestors d’ACCIÓ i CDTI per comentar el vostre projecte i comprovar el seu encaix amb els serveis i ajuts presentats. Per fer-ho, has d'omplir el formulari d'inscripció d'aquesta pàgina i marcar el teu interès fins al 24 de novembre. Els gestors d’ACCIÓ es posaran en contacte, via correu electrònic, per informar-te de les properes passes a seguir i confirmar el dia i l’hora de la reunió.

El tractament de la informació i la revisió de la proposta es realitzarà sota la premissa de confidencialitat i la informació aportada pel tècnic serà de caràcter consultiu, en cap cas vinculant.

 

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Finançament / Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Donar a conèixer les característiques dels programes i instruments per a projectes d’R+D en l’àmbit internacional, així com promocionar instruments de finançament per a empreses.

Una empresa o un agent de sistema d'R+D+i, amb experiència en projectes d'R+D+i, que estigui dissenyant un projecte col·laboratiu internacional.

 

L'acte combinarà la llengua catalana i castellana.