ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

Del 12 al 16 de març del 2018

Inscripcions fins al 15 de desembre

2.400 € (veure nota)*

A Mèxic, l'automoció és el sector principal en generació de llocs de treball, transferència de tecnologia, atracció d’inversió i desenvolupament del capital humà. De gener a juny de 2017 ha suposat el 30.8% del total de les exportacions mexicanes i el 9.3 % de la indústria manufacturera. 

Al país existeixen 18 complexes de producció, repartits en 11 estats, on es fabriquen 48 models diferents d’automòbils i camions. Es troba entre els 10 principals productors mundials del sector automoció: 8 dels 10 principals fabricants a nivell mundial disposen de plantes d’assemblatge al país (Ford, GM, VW, Nissan, Fiat Chrysler, Toyota, Audi, Kia). Gairebé totes aquestes empreses estan ampliant producció i/o creant plantes noves. Del total manufacturat al sector, aproximadament el 85 % són unitats destinades al mercat d’exportació. És el primer proveïdor de la industria automotriu als Estats Units.

En els darrers anys s’està consolidant un canvi de tendència: de les maquiles d’assemblatge s’està evolucionant cap a centres d'enginyeria i disseny. Actualment existeixen més de 30 centres de disseny d’automoció a Mèxic.

Programa:

Diumenge 11/03 – Arribada a Mèxic DF

Dilluns 12/03 - Agenda a la zona de El Bajío (Querétaro i/o Guanajuato)

Dimarts 13/03 – Agenda a la zona de El Bajío (Querétaro i/o Guanajuato)

Dimecres 14/03 – Agenda a Mèxic DF i Estat de Mèxic

Dijous 15/03 – Agenda a Mèxic DF i Estat de Mèxic.

Divendres 16/03 – Agenda a Puebla. Vol de tornada a Barcelona 

Nota: aquest programa és una agenda temptativa i pot ser susceptible de modificacions, en funció del perfil i interessos de les empreses participants.

Clústers / Estratègia empresarial / Innovació, tecnologia i R+D / Internacionalització
Altres indústries del transport
/ Automoció, moto i mobilitat lleugera

Entrar en contacte amb els departaments de compres de les empreses proveïdores de primer i segon nivell. Es faran reunions a DF, Estat de Mèxic i a la regió d'El Bajío (Querétaro i Guanajuato).

Empreses del sector Automoció interessades en prospectar el mercat mexicà o consolidar-lo, especialment els següents subsectors: troquel.lats i/o estampat, foneria, forja, disseny i enginyeria, injecció de plàstics, semiconductors, die casting, tractaments de superfícies, catifes i vestidures i cablejat.

Inclosa la quota d'inscripció de 400 €. El pressupost pot variar en funció del número d'empreses participants i del moment de reserva de vols i hotels. Les empreses participants podran gaudir d'un ajut de 1.057,77 € en concepte de bossa de viatge (segons normativa). El nombre de bosses de viatge és limitat i es concedirà per ordre d'inscripció. Subjecte a aprovació de pressupostos.

Més informació