ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

De l'11 al 18 de maig del 2019

Inscripcions fins al 8 de febrer

2.500 € + IVA (inclou quota d'inscripció)

Sabies que el 13è Pla Quinquennal del govern xinès ofereix noves oportunitats per a les empreses estrangeres del sector life sciences? El país asiàtic necessita el suport d’aquestes empreses per avançar tecnològicament, incrementar el seu know-how i donar formació al capital humà amb la finalitat d’assolir els objectius d’innovació i progrés científic.

L'any 2017 el govern xinès va modificar la Drug Administration Law amb l’objectiu d’estimular el desenvolupament de nous medicaments i agilitzar el procés d’importació (homologació de productes i taxa aranzelària) de medicaments i equipament mèdic.

El govern xinès continuarà donant suport al desenvolupament d’empreses del sector biotecnològic mitjançant ajuts públics i mesures que facilitin la creació d’un clima d’inversió més favorable a l’entrada de coneixement i capital estranger.

Pel que fa a l’equipament mèdic, la Xina se situa en quarta posició mundial, només per darrere dels Estats Units, Japó i Alemanya. S’estima que el sector creixerà a una taxa mitjana anual al voltant del 15%, mentre que en la resta dels principals  països productors no s’espera que superin el 5%.

L’economia silver presenta oportunitats en àmbits com l’e-health, els dispositius mèdics o la nutrició. L’any 2050 un de cada quatre ciutadans de més de 60 anys al món serà xinès. I Hong Kong, una de les poblacions més longeves del món, representa un mercat gran i creixent, amb un nivell adquisitiu en augment, amb competència limitada que facilita que els nous agents s'hi estableixin.

Ateses les oportunitats que aquest context ofereix, des d’ACCIÓ et convidem a participar en la propera missió a la Xina i Hong Kong per tal que puguis endinsar-te en aquests mercats. T’oferim la possibilitat d’entendre de manera detallada els mercats de la salut i les tecnologies mèdiques a ambdues regions i identificar oportunitats de negoci. A més, podràs contactar amb socis potencials especialment interessants per a la teva empresa (ja siguin clients, distribuïdors, proveïdors, socis tecnològics, ...).

La missió es realitzarà en el marc de dos dels esdeveniments més importants del sector de la salut i ciències de la vida:

Els dies 11, 12, 13 i 14 totes les empreses participants seguiran el mateix programa a Xangai. A partir del dia 15 i fins al 18 s'organitzarà un programa diferent i específic per a cadascun dels dos subsectors:

  1. Farma i biotecnologia (visitarà Pequin)
  2. Tecnologies mèdiques i silver economy (visitarà Hong Kong)

ACCIÓ organitza aquesta jornada en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network, del qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l’empresa a 66 països.

Innovació, tecnologia i R+D / Internacionalització
Biotecnologia
/ Salut i serveis sanitaris

Conèixer les oportunitats que la Xina i Hong Kong ofereixen per a la teva empresa en el sector de la salut i les ciències de la vida i aprendre els aspectes clau per entrar en aquests mercats de manera exitosa.

Una empresa o entitat amb projectes o interessos a la Xina, dins dels següents àmbits d’actuació:

Farma/Biotecnologia:

  • Empreses biotech i laboratoris farmacèutics amb patents pròpies o tecnologies innovadores que puguin ser interessant pel mercat xinès
  • Centres tecnològics especialitzats en salut i ciències de la vida

Tecnologies mèdiques:

  • Empreses amb tecnologies mèdiques innovadores
  • Centres tecnològics especialitzats en salut i ciències de la vida

Silver Economy:

  • Empreses amb tecnologies i dispositius mèdics dirigides a aquest sector de població (audiòfons, oftalmologia, odontologia, etc.).
  • TIC aplicat a la salut (e-health, apps, telemedicina, etc.)
  • Alimentació funcional saludable
  • Altres

Dissabte, 11 de maig (arribada diumenge 12)

Vol Barcelona - Xangai

Dilluns, 13 de maig

Agenda grupal i B2B amb empreses xineses

Dimarts, 14 de maig

Visita al Health Industry Summit

Dimecres, 15 de maig

Matí: Agenda individual

Tarda: Viatge a Hong Kong (Tecnologies mèdiques i Silver Economy) i viatge a Pequin (Farma i Biotecnologia)

Dijous, 16 de maig (a Hong Kong)

Visita a la Hong Kong International Medical and Healthcare Fair i a una entitat rellevant o empresa puntera de Hong Kong

Dijous, 16 de maig (a Pequin)

Agenda grupal de visites a centres tecnològics, empreses de referència, etc.

Divendres, 17 de maig (a Hong Kong i a Pequin)

Agenda individualitzada per a cada empresa

Dissabte, 18 de maig

Vol de tornada a Barcelona des de Hong Kong o Xangai

Les empreses participants poden gaudir d’un ajut de 1.190 € si visiten la Xina continental i 132 € addicionals si també viatgen a Hong Kong en concepte de bossa de viatge (segons normativa).
* El nombre de bosses de viatge és limitat i es concedirà per ordre d’inscripció.
** Aquest ajut està subjecte a l’aprovació de pressupost.

Organitza

Més informació