ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 11 de novembre del 2020

De 16.00 h a 18.15 h

Gratuït

El comerç d'aliments demanda nous requeriments dels consumidors que permetin garantir la procedència i el tractament de la producció en totes les seves etapes.

La salut dels animals, la seva alimentació i el tracte que reben s'han incorporat a les normes que regeixen a tot el món, a més de l'obligació de descriure les qualitats i qualitats dels productes que s'intercanvien.

La inesperada irrupció de la COVID-19 ha incrementat totes aquestes demandes. A això se suma la preocupació per la cura del medi ambient, especialment la disminució de la petjada de carboni.

En aquest seminari virtual comptarem amb la participació d'importants expositors que estan treballant propostes per aconseguir la digitalització de la producció de proteïnes, utilitzant les últimes tecnologies en matèria d'IOT, Blockchain, Comunicació 5G-Bluetooth i RFID.

Però res d'això és possible sense un profund sentit de cooperació entre empreses treballant com a Clúster, incorporant visions des de diferents regions amb empreses que es traslladen per a conformar veritables sistemes d'intel·ligència vincular.

Un grup d'experts internacionals ens introduiran aspectes claus sobre la traçabilitat en la seguretat alimentària, l'ús de les noves tecnologies blockchain, i marcs de cooperació entre països de tots dos costats de l'Atlàntic.

No t'ho perdis!

Clústers / Innovació, tecnologia i R+D / Internacionalització
Alimentació
/ Indústria 4.0 i tecnologies del futur / Tecnologia per a l'alimentació

Conèixer les tendències i proveïdors de serveis que els ajudin a la digitalització del sector.

Una empresa del sector agro ramader.

  • 16.00 Recepció i presentació.
  • 16.05 Rodolfo Achille: Introducció: Disseny de sistemes intel·ligents a partir de la cooperació.
  • 16.15 Fernando Vilella: Pla global de la situació de proteïnes animals. Rol d'Àsia i context d'inversions xineses en sector porcí Argentí. Desafiament (oportunitat) de Catalunya/Espanya.
  • 16.30 Eduardo Terrado: Detalls acord entre l'Argentina i la Xina. Cadenes de valor del porc Latam.
  • 16.45 Antonio Palomo Yague: Oportunitats en el sector porcí UE i necessitats per a augmentar la productivitat.
  • 17.00 Víctor Falguera: Disseny de mesures de suport als processos d'innovació col·laborativa.
  • 17.10 Horaci Balussi: Agrobit.
  • 17.20 José Leibovich: Propostes de serveis de Rekór per al sector.
  • 17.30 Fernando Diaz Offeney: Xeringa Intel·ligent Digirodeo: Experiències en bovins i oportunitats en porcins.
  • 17.45 Mauro Achille: Blockchain com a eina clau en la digitalització de l'agroindústria.
  • 18.00 Preguntes.
  • 18.15 Fi de la Jornada.

Aquest acte es farà en castellà.