ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

divendres, 20 de juliol del 2018

De 12.30 h a 14.00 h

Inscripcions fins al 20 de juliol
Gratuït

En aquesta sessió coneixeràs les característiques principals de la convocatòria d'ajuts per a la realització de projectes empresarials d'R+D Nuclis locals, que incentiven la realització d'activitats de recerca industrial i desenvolupament experimental en projectes d'economia circular, específicament en l'àmbit dels residus. Aquesta línia d'ajuts està gestionada conjuntament per l'Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ.

Els Nuclis d'R+D en projectes d'economia circular donen suport a la realització de projectes de recerca i desenvolupament, que realitzin empreses amb seu productiva a Catalunya, amb un pressupost mínim de 200.000 euros (individual) i 500.000 euros (col·laboratius) i dins de l'àmbit de l'economia circular, específicament en l'àmbit dels residus.

Els projectes subvencionables mitjançant aquesta línia d'ajuts han d'estar especialment relacionats amb la generació i gestió dels residus i comportar nous processos o la millora tecnològica dels ja existents, en un d'aquests tres àmbits:

  • Recuperació de recursos, o de recursos amb major valor afegit a partir de residus procedents de processos de tercers.
  • Recuperació de recursos, o de recursos amb major valor afegit a partir de residus de processos propis.
  • Millora de processos de tractament de residus amb l'objectiu de recuperar recursos o disminuir la quantitat de residus que finalment són destinats a dipòsit (millora de processos de tractament).
Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular

Conèixer les característiques dels ajuts Nuclis d'R+D d'economia circular i la seva convocatòria en l'àmbit dels residus.

Una pime o gran empresa amb activitat d'R+D i més d'un any de vida, que contempli el cicle dels recursos i plantegi un model basat en reutilitzar, reparar, remanufacturar i reciclar els materials i productes existents, davant la utilització de matèries primes.

Més informació


Av. Josep Tarradellas, 2-6
08029 Barcelona