ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

divendres, 28 de maig del 2021

De 12.00 h a 13.30 h

Gratuït

 

L’ecosistema català de startups continua creixent i així ho ha ratificat l’informe publicat recentment per ACCIÓ i que analitza aquest ecosistema d'startups que formen part del Barcelona & Catalonia Startup Hub. De fet, Barcelona s’ha consolidat com el principal hub d'startups del sud d’Europa i el quart del continent.

En aquesta presentació, s’analitzaran les principals dades de l’informe Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub, 2020.

Segons l’estudi, a Catalunya s’han identificat 1.708 startups el 2020, un 13,5% més respecte al 2019. La seva anàlisi de 2020 permet dibuixar els grans trets característics de l’ecosistema emprenedor català, on destaca que més de 66% de les startups treballen amb tecnologies vinculades a la indústria 4.0: com el Big Data, el cloud computing o la intel·ligència artificial, entre d’altres.

L’informe també destaca les bones perspectives de futur de l’ecosistema emprenedor que en un 85% veuen l’any 2021 amb optimisme i bones perspectives. Segons els resultats d’un sondeig dut a terme per ACCIÓ, el 69% de les startups han incrementat o no han tingut canvis significatius en la seva activitat amb la crisi de la covid-19.

A més, en la segona part de la sessió, comptarà amb una taula rodona amb ponents de primer nivell on es debatrà sobre els reptes de futur de Barcelona com a hub d'startups europeu així com d'aspectes com l'atracció de talent i la formació, el rol de la tecnologia o l'emprenedoria de base tecnològica, entre d'altres.

Startups i Emprenedoria
Tots els sectors

Conèixer l'estat de les startups a Catalunya.

Una startup.

12.00 h

Benvinguda

Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ

12.05 h

Presentació de l’estudi sobre l’ecosistema de Startups a Catalunya

Inma Rodríguez, mànager de l’Àrea d’Intel·ligència de Mercat d'ACCIÓ

12.25 h

Taula rodona: Reptes de futur de Barcelona com a Hub d'Startups

Moderador: Jordi Aguasca, director de la Unitat de Transformació Tecnològica i Disrupció d’ACCIÓ

Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City

Oriol Juncosa, Managing Partner i Co-Founder d’Encomenda Smart Capital

Eva Romagosa, Co-founder & Chief Innovation Officer, BusUp

13.25 h

Cloenda

Jordi Aguasca, director de la Unitat de Transformació Tecnològica i Disrupció d’ACCIÓ

Organitza

Més informació