ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 10 de juny del 2021

De 09.30 h a 11.00 h

Inscripcions fins al 10 de juny
Gratuït

Amb motiu de la missió virtual a Austràlia i Nova Zelanda, que tindrà lloc del 13 al 24 de setembre de 2021, Foment del Treball amb la col·laboració de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Sydney organitza aquesta sessió, amb l’objectiu de presentar les oportunitats de negoci existents en el mercat i la missió comercial virtual.

Austràlia acumula vint-i-sis anys de creixement econòmic anual consecutiu. Dins del grup privilegiat de les economies més avançades, se situa en primera posició pel que fa a les previsions econòmiques dels pròxims cinc anys: el PIB augmentarà un 2,9 % anual de mitjana.

L’economia australiana presenta oportunitats de negoci en sectors com productes farmacèutics, les infraestructures i la maquinària, entre d’altres.
L’any 2019 les exportacions catalanes a Austràlia es van situar en els 238,7 milions d’euros. Catalunya hi exporta principalment productes farmacèutics (19,5%), maquinària (18,6% del total) i perfumeria i cosmètica (7,9%).

Ja són més de 50 les filials d’empreses catalanes establertes a Austràlia, un mercat tant llunyà com ple d’oportunitats pel seu dinamisme i dimensió. Les companyies catalanes hi poden trobar bones opcions en àmbits com els següents: Fintech i cíberseguretat, Maquinària per a la construcció i la mineria, Suplements vitamínics i alimentaris, Reciclatge i recuperació de residus, Equipament mèdic innovador i de qualitat, Enginyeries i fabricants de material per a la construcció modular o Infraestructures per a l’abastiment d’aigua.

Nova Zelanda destaca per ser una economia dinàmica que compta amb nombrosos acords de lliure comerç amb altres països. Un bon clima de negocis i un alt nivell de transparència se sumen a l’aposta que ha fet el país per l’eGovernment i que l’ha posicionat com a número 1 al món en aquest camp.

La distància no és un objecte insalvable per a les exportacions catalanes a Nova Zelanda, que es concentren principalment en carn de porc, maquinària i olis vegetals. Tot i que el seu volum encara és discret se situen en 67,4 milions d’euros el 2019 amb 346 empreses exportadores regulars.

Les oportunitats d’internacionalització per a l’empresa catalana a Nova Zelanda destaquen en tres sectors: Productes gurmet de qualitat i diferencials, Maquinària de processament d’aliments i d’envasat i Equipament mèdic innovador i de qualitat.

Internacionalització
Tots els sectors

Conèixer les oportunitats de negoci existents en el mercat i la missió comercial virtual.

Una empresa catalana amb interès en aquest mercat.

Col·labora

Més informació