ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 15 de juny del 2021

De 09.30 h a 10.30 h

Gratuït

 

Connecta't a aquesta sessió i descobreix les oportunitats de negoci que presenten els Països de l'Est: Romania, Bulgària, Polònia, República Txeca i Eslovàquia.

També obtindràs informació de la missió empresarial virtual que s'està organitzant per materialitzar aquestes oportunitats, del 22 de novembre al 3 de desembre.

Afavorides per la seva situació estratègica al sud-est europeu, Romania i Bulgària constitueixen dos dels mercats europeus que més dinamisme han mostrat en els últims anys, amb un creixement motivat no només pel creixement de la demanda de tota classe de béns de consum sinó també pel significatiu augment de la inversió. Les dues economies aspiren a recuperar durant 2021 i 2022 les taxes de creixement per sobre de la mitjana de la UE que ja registraven abans de la crisi derivada de la COVID-19.
 
Amb rendes encara significativament per sota de la mitjana de la UE, tant Romania com Bulgària són destí d'abundants fons de la UE, dirigits fonamentalment a la millora de les infraestructures de transport, infraestructura sanitària, així com per a inversions en els sectors de l'energia i el medi ambient. Bulgària i Romania presenten, a més, bones oportunitats per a la maquinària i equipament agrícola, equipament sanitari i medicaments, complements alimentaris, equipament industrial i sector TIC i turístic.
 
Polònia, el mercat de 38,6 milions de consumidors porta 25 anys gaudint d'un creixement econòmic. Una de les economies més dinàmiques de la UE, ha incrementat el poder adquisitiu amb diversos programes socials i presenta moltes oportunitats per a les empreses catalanes en els sectors com: maquinària i tecnologies per a la producció, smart cities, químic, biotecnològic i mediambiental o d'energies renovables.
 
La República Txeca (10,6 milions d'habitants), mercat d'un poder adquisitiu alt i un elevat nivell d'industrialització presenta oportunitats per a la Indústria 4.0. i fabricació avançada o smart cities.
 
Eslovàquia (5,5 milions de persones) per la seva ubicació cèntrica i un desenvolupat sector automobilístic ofereix oportunitats per a empreses industrials.
 
Aquest taller està inclòs dins del programa dels International Business Days - Focus Europa d’ACCIÓ, que tindran lloc del 14 al 18 de juny. A través de tallers i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.
Internacionalització
Tots els sectors

Descobrir les oportunitats de negoci als Països de l'Est i informar-te sobre la missió empresarial que s'està preparant.

Una empresa catalana interessada a conèixer les oportunitats de negoci existents als Països de l'Est.

09.30 h

Benvinguda

Alexia Vasquez, tècnic àrea de comerç exterior de la Cambra de Comerç de Girona

09.35 h

Presentació dels equips de les Oficines Exteriors de Catalunya a Zagreb i Varsòvia

Barbara Canavese, consultora Sènior de Gestió de les Oficines Exteriors i Mercats d'Europa

09.40 h

Oportunitats a Romania i Bulgària

Jorge Salgado, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Zagreb

09.55 h

Oportunitats a Polònia, Txèquia i Eslovàquia

Michal Chabasiewicz, director de l'Oficina Exterior de Catalunya a Varsòvia

10.10 h

Descripció i objectius de la missió comercial virtual als Països de l’Est

Alexia Vasquez, tècnic àrea de comerç exterior de la Cambra de Comerç de Girona

10.20 h

Torn obert de preguntes

10.30 h

Cloenda

Més informació