ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dimecres, 24 de novembre del 2021

De 12.30 h a 14.00 h

Gratuït

 

En aquesta sessió parlarem dels reptes i la situació del sector residus a Catalunya i veurem com alguns d’aquests reptes estan molt més avançats i treballats en els països nòrdics.

Comptarem amb la participació d'Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, Maria Vidal, cap de Valorització i d'Irmelin Ipsen, directora de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Dinamarca.

També et presentarem la proposta del viatge per endinsar-nos en el sector dels residus als països nòrdics i conèixer empreses, instal·lacions i agents d’entorn del sector i inspirar a les empreses i agents de Catalunya per enfrontar conjuntament el futur.

Objectiu del viatge:

  • Conèixer projectes reals de simbiosi industrial
  • Visitar centres avançats en la gestió de diferents residus (tèxtil, electrònics, etc.)
  • Mostrar projectes d’incineració de residus al centre de Copenhaguen
  • Entrar en contacte amb altres clústers similars dels països nòrdics per cercar sinergies amb les empreses catalanes

El viatge està inicialment previst pel mes de març de 2022. El dia de la sessió te'n donarem tots els detalls.

No t'ho perdis!

L'Agència de Residus i ACCIÓ impulsen conjuntament la creació d'un nou clúster a Catalunya en l'àmbit dels residus. Això implica anar des de l’origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribar fins al seu final de cicle de vida o al client final de la matèria primera secundària.

Amb aquesta visió de la cadena de valor, el sector dels residus està format a Catalunya per 693 empreses que facturen 10.000 milions d’euros i reuneixen uns 41.000 treballadors. La majoria d’aquestes empreses, un 86%, són operadors de residus; però aquestes xifres també inclouen productors de béns d’equipament i tecnologies de tractament, construcció d’infraestructures i instal·lacions, consultoria, enginyeria i control i anàlisi.

En un sector que està en constant transformació, que afronta nous desafiaments i on és clau l’economia circular, apareixen nous reptes estratègics de futur. L’objectiu del clúster és ser un element dinamitzador en tots els aspectes clau del negoci (millora de la competitivitat, projectes d’R+D, obertura de nous mercats, etc.) a través del treball conjunt de tota la cadena de valor, creant a Catalunya una iniciativa clúster similar a les que es desenvolupen a escala internacional.

Clústers / Internacionalització
Economia circular
/ Energia i recursos / Maquinària i béns d'equip / Matèries primeres i transformació del metall i altres materials / Mobilitat sostenible / Química i plàstics

Donar a conèixer el viatge de benchmarking enfocat a les empreses del futur clúster de residus i conèixer de primera mà instal·lacions de gestió de residus, experiències empresarials i clústers del sector als països nòrdics.

Una empresa relacionada amb l'àmbit dels residus.

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.

Més informació