ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 3 de març del 2022

De 09.30 h a 11.15 h

Gratuït

 

Vols conèixer què són els objectius Net zero i com treballar-los?

El punt de partida per fer aquest treball és el càlcul de la petjada de carboni de la teva empresa. En aquesta sessió t'explicarem com fer-ho.

Arran del darrer informe de l’IPCC, Panell Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic, és cada cop més acceptat i més evident que la descarbonització de l’economia és l’única possibilitat real per assolir els estàndards de sostenibilitat que han de permetre evitar el canvi climàtic.

Les empreses tenen un paper cabdal en l’assoliment d’una economia més sostenible i més alineada amb els compromisos de mitigació i adaptació assumits pels Estats a l’Acord de París. El teixit empresarial del país té aquest paper fonamental atès que la seva activitat, a banda de millorar la vida de les persones a través dels seus productes i serveis i contribuir al desenvolupament econòmic i social, causa un efecte directe sobre el nostre entorn, sobretot pel que fa a les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Ciutats i empreses de tot el món estan establint objectius per reduir radicalment les emissions de gasos d’efecte hivernacle per controlar el canvi climàtic i aconseguir les zero emissions netes de carboni (Net Zero) en una data futura. Per assolir aquests propòsits les empreses han de conèixer quins són els riscos associats a les petjades de carboni actuals.

Connecta't a la sessió i descobreix-ne més!

ACCIÓ organitza aquesta jornada en el marc d’activitats de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l’empresa a 66 països.

Estratègia empresarial / Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Tots els sectors

Conèixer els objectius Net zero i com calcular la petjada de carboni de l'empresa.

Una empresa o un centre tecnològic.

09.30 h

Benvinguda

09.45 h

Mesura de la petjada de carboni d'una organització

Miquel Rubio, Anthesis Lavola

10.45 h

Programa d'acords voluntaris

11.00 h

Torn obert de preguntes

11.15 h

Fi de la sessió