ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 29 de març del 2022

De 15.30 h a 17.00 h

Gratuït

Aquesta sessió forma part del nou servei Expansió Digital Health i Medtech d'ACCIÓ, que ofereix un assessorament individualitzat i suport en l’accés als mercats sanitaris d’AlemanyaFrança i el Regne Unit. Accedeix a tots els continguts de les presentacions del servei Expansió Digital Health i Medtech:

 

El mercat de la salut digital i equipaments mèdics al món ha augmentat en els últims dos anys, però es preveu que creixi encara més, la qual cosa ofereix un ampli ventall d’oportunitats de negoci per a les empreses del sector a Catalunya.

En concret, Alemanya està impulsant la transformació digital del sector sanitari. Aquesta transició obre una finestra d'oportunitats per als actors catalans que vulguin entrar al mercat sanitari alemany i comercialitzar les seves solucions digitals amb èxit en aquest país.

En aquesta sessió presentarem el nou servei Expansió Digital Health i Medtech d'ACCIÓ i les oportunitats per a les empreses catalanes per accedir als sistemes de salut públic i privat d'Alemanya.

Si treballes en els sectors de la salut digital o les tecnologies mèdiques, no et pots perdre aquestes sessions!

SOBRE EL MERCAT ALEMANY

Alemanya és el mercat d'atenció mèdica més gran d'Europa, amb una dimensió de més de 400.000 milions d'euros a l'any. A més, el mercat ha experimentat un creixement superior al 4% anual en els últims deu anys, impulsat per l'envelliment de la població i la creixent demanda de serveis mèdics.

Per garantir una millora constant del nivell dels serveis mèdics per a tots els ciutadans alemanys i superar les ineficiències estructurals, el govern alemany està impulsant la transformació digital del sector.

Entre totes les reformes que està implementant, cal destacar la inclusió d'aplicacions mèdiques (DiGA) en l'esquema de reemborsament de les asseguradores de salut, que suposa l'obertura d'un segment de mercat completament nou. Des de finals de 2020, les empreses poden registrar les seves aplicacions mèdiques a través d'un procés ràpid i tenen fins a un any de termini per proporcionar l'evidència d'un efecte positiu en l'atenció mèdica (per exemple beneficis mèdics o millores estructurals).

Altres reformes importants en curs és un major impuls a la transformació del sector sanitari alemany, incloent-hi la introducció de receptes electròniques, registres mèdics digitals i la consegüent digitalització dels hospitals.

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Internacionalització
Salut i serveis sanitaris

Presentar el nou servei Expansió Digital Health i Medtech per ajudar a les empreses a conèixer els reptes de cada mercat i preparar una estratègia d’entrada exitosa, a través del suport d'empreses de consultoria especialitzada i l’acompanyament de la xarxa d'Oficines Exteriors de Comerç i Inversions.

Una empresa del sector de la salut digital i els dispositius mèdics, amb una proposta de valor innovadora en el sector de la salut a Europa, amb experiència prèvia en exportació (mínim un mercat internacional) i amb una facturació mínima de 100.000 euros.

  • Benvinguda i presentació de la sessió. Leyre Alfonso, consultora sènior d’estratègia internacional d’ACCIÓ.
  • Digital Transformation of the German Healthcare Market: Opportunities for Catalan Companies (in English). Mr Marco Wendel (Managing Director of DMAC) and Matthias Raß (Head of Strategy & Innovation Consulting DMAC).
  • Presentació del servei Expansió Digital Health i Medtech. Alberto Martín Torras, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a Alemanya.
  • Torn obert de preguntes.
  • Observacions finals, properes passes i tancament de la sessió.

La sessió combinarà la llengua catalana, castellana i anglesa.