ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 30 de març del 2022

De 09.30 h a 11.00 h

Gratuït

 

Vols connectar-te a ecosistemes internacionals desenvolupant un projecte d’R+D+i? Vols parlar del teu projecte amb un expert?

En aquesta sessió, coorganitzada per ACCIÓ i el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), coneixeràs totes les oportunitats que ofereixen els programes i instruments del CDTI per a la realització de projectes d'R+D i innovació a escala internacional.

Representants del CDTI ens presentaran els programes i instruments per donar suport a projectes d’R+D internacionals, com els EUREKA, EUROSTARS, IBEROEKA, CHINEKA, entre d’altres:

CDTI

PROJECTES MULTILATERALS:

EUREKA: Xarxa internacional per millorar la competitivitat de les empreses mitjançant el desenvolupament de projectes d’R+D amb una orientació a mercats internacionals i basats en tecnologies innovadores:

  • EUROSTARS: Programa de suport financer a fons perdut a les pimes innovadores per a dur a terme projectes d’R+D amb vessant internacional i de caràcter col·laboratiu.
  • GLOBALSTARS: Programa de suport financer a fons perdut a pimes innovadores per a dur a terme projectes d’R+D amb països concrets que no poden optar a EUROSTARS.
  • CLUSTERS EUREKA: Ajuts per a dur a terme projectes col·laboratius d’R+D a escala internacional amb un enfocament sectorial i gestionats des de l’entorn empresarial.

IBEROEKA: Suport per a projectes d’R+D a Llatinoamèrica emmarcat en la iniciativa Programa Iberoamericano de Ciencia y Tecnologia para el desarrollo (CyTED). Els països que formen part del CyTED són: Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Xile, Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

PRIMA: Iniciativa en recerca i innovació de l’àrea de la mediterrània compta amb 19 països i que organitza convocatòries finançades per la Fundació PRIMA en diferents línies relacionades amb l’agricultura, l’alimentació, el maneig de l’aigua en entorns agrícoles i la sostenibilitat.

PROJECTES BILATERALS:

Cooperació Tecnològica Internacional per desenvolupar projectes d’R+D mitjançant acords entre el CDTI i agències homòlogues als següents països: Algèria, Jordània, Marroc, Brasil, Corea, Cuba, Japó, Xina, Egipte, Índia, Malàisia, Mèxic, Tailàndia i Rússia.

PROJECTES UNILATERALS:

Cooperació Tecnològica Internacional per desenvolupar projectes d’R+D amb un seguiment unilateral per part de CDTI amb algun dels següents països: Aràbia Saudita, Algèria, Argentina, Austràlia, Bangladesh, Brasil, illes del Cap Verd, Cambodja, Qatar, Xile, Xina, Colòmbia, Corea del Sud, Costa de Marfil, Costa Rica, Cuba, EAU, EUA, Equador, Egipte, Filipines, Ghana, Guatemala, Índia, Indonèsia, Iran, Japó, Jordània, Kuwait, Sri Lanka, Laos, Líban, Malàisia, Marroc, Mauritània, Myanmar, Mèxic, Perú, República Dominicana, Oman, Rússia, Senegal, Singapur, Tailàndia, Taiwan, Tunis, Uruguai i Vietnam.

ACCIÓ

Des d'ACCIÓ presentarem els serveis de cerca de socis i estructuració de projectes amb el suport de les oficines Exteriors d’ACCIÓ, de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) i la nova Plataforma de Difusió d’Oportunitats: Catalonia Open Challenge.

Posteriorment, podràs presentar la teva proposta a l'expert del CDTI perquè et doni el seu feedback.

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Finançament / Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Conèixer les característiques dels programes i instruments per a projectes d’R+D en l’àmbit internacional, així com promocionar instruments de finançament per a empreses.

Una empresa amb experiència en projectes d'R+D+i, que estigui dissenyant un projecte col·laboratiu internacional.

 

09.30 h

Benvinguda

Lourdes Mochales, Team Leader d'Innovació Internacional, ACCIÓ

09.40 h

Presentació del programa Eureka, Eureka Clústers i Eurostars i altres instruments de finançament

Oscar Fernandez Moyano, coordinador nacional de proyectos Eureka, Oficina española de proyectos Eureka, CDTI

Luis Tejero, Eurostars Project Officer, Oficina española de proyectos Eureka, CDTI

10.25 h

Presentació cas d’èxit i serveis d’innovació internacional ACCIÓ

Cas d'èxit Eurostars, Gregory Coue, director tècnic de Plásticos Compuestos SL

Natàlia Nicolau, consultora sènior d'Innovació Internacional, ACCIÓ

10.40 h

Torn obert de preguntes

11.00 h

Inici de les reunions individuals amb els tècnics del CDTI i d'ACCIÓ

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.

Organitza

Més informació