ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 31 de març del 2022

De 15.30 h a 17.00 h

Gratuït

 

Aquesta sessió forma part del nou servei Expansió Digital Health i Medtech d'ACCIÓ, que ofereix un assessorament individualitzat i suport en l’accés als mercats sanitaris d’AlemanyaFrança i el Regne Unit. Accedeix a tots els continguts de les presentacions del servei Expansió Digital Health i Medtech:

 

El mercat de la salut digital i equipaments mèdics al món ha augmentat en els últims dos anys, però es preveu que creixi encara més, la qual cosa ofereix un ampli ventall d’oportunitats de negoci per a les empreses del sector a Catalunya.

En concret, el sistema sanitari francès és reconegut internacionalment com un dels millors del món gràcies a l'ús de tecnologies avançades i una àmplia cobertura dels costos mèdics. La voluntat d'integrar cada cop més les innovacions mèdiques al seu sistema sanitari, presenta una gran oportunitat per les empreses catalanes que vulguin entrar al mercat sanitari francès i comercialitzar les seves solucions de salut digital amb èxit en aquest país.

Aquest mercat ofereix, doncs, moltes oportunitats en salut digital i equipaments mèdics, però a la vegada també presenta moltes barreres d’entrada en tractar-se d'un mercat madur i el procés per accedir-hi sol ser llarg i costós. 

Per ajudar a entendre el funcionament del mercat i facilitar-ne l'entrada, en aquesta sessió presentarem el nou servei Expansió Digital Health i Medtech d'ACCIÓ i les oportunitats per accedir als sistemes de salut de França: escollir la bona estratègia d’entrada i planificar i prioritzar bé la internacionalització al país.

Si treballes en els sectors de la salut digital o les tecnologies mèdiques, no et pots perdre aquestes sessions!

SOBRE EL MERCAT FRANCÈS

L'any 2020, el sector sanitari a França representava 329.000 milions d'euros anuals de producció directa (12,5% del PIB) i 3,2 milions de llocs de treball. Les 1.500 empreses especialitzades en medtechs i les 200 entitats que treballen en e-salut al país, van generar, respectivament, 30.000 i 3.000 milions d'euros de facturació acumulada l'any 2020.

França, juntament amb Alemanya, és un dels mercats més grans que ha establert una prescripció rutinària per a determinades tecnologies de salut digital i un procés més rutinari o específic de sol·licitud de finançament i accés. Aquest gran mercat ha integrat la innovació en el seu funcionament. A més de facilitar l'accés de les tecnologies d'intel·ligència artificial a finals de 2020, el govern injectarà 400 milions d'euros per impulsar dispositius mèdics innovadors. També posarà en marxa, a finals de juliol d'enguany, un servei en línia que permetrà emmagatzemar i compartir els documents i dades de salut de manera gratuïta i segura.

Els mercats de tecnologia mèdica i salut electrònica són ambdós els cinquens més grans del món i França ocupa el primer lloc entre els països de l'OCDE per l'accés a l'assistència sanitària mitjançant la tecnologia digital. 

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Internacionalització
Salut i serveis sanitaris

Presentar el nou servei Expansió Digital Health i Medtech per ajudar a les empreses a conèixer els reptes de cada mercat i preparar una estratègia d’entrada exitosa, a través del suport d'empreses de consultoria especialitzada i l’acompanyament de la xarxa d'Oficines Exteriors de Comerç i Inversions.

Una empresa del sector de la salut digital i els dispositius mèdics, amb una proposta de valor innovadora en el sector de la salut a Europa, amb experiència prèvia en exportació (mínim un mercat internacional) i amb una facturació mínima de 100.000 euros.

  • Benvinguda i presentació de la sessió. Leyre Alfonso, Consultora sènior d’estratègia internacional d’ACCIÓ.
  • Introducció sobre el mercat francès de la salut. Elisabeth Sanchez, Inward Investment Manager - Business France - Embassy of France in Spain.
  • Com vendre al sistema de salut francès: Una gran oportunitat i un gran repte (ponència en anglès). Mr MICHEL VERHASSELT, fundador i president de Meditech Accces.
  • Presentació del servei Expansió Digital Health i Medtech. Christophe Arnoul, director de l’Oficina Exterior d’ACCIÓ a París.
  • Torn obert de preguntes.
  • Properes passes i tancament de la sessió.

La sessió combinarà la llengua catalana, castellana i anglesa.