Actes External
Tendències i estratègies del sector de la proteïna alternativa a Catalunya
Jornades i conferències
dimarts, 5 d'abril del 2022
De 12.00 h a 14.00 h
S’estima que el 2040, el 60% de les carns que consumirem no seran d’origen animal.
Les macro tendències d’increment de la població i de la demanda d’aliments mundial, combinades amb majors sensibilitats envers la sostenibilitat, el benestar animal i la salut, suposaran grans reptes que ens faran replantejar què mengem i com ho produïm.
En el marc de la Fira Alimentaria que enguany tindrà lloc a Barcelona de manera presencial del 4 al 7 d'abril, podràs conèixer casos pràctics de 9 empreses que estan treballant amb èxit en el sector.
Aquesta sessió també inclourà una explicació del Pla d’actuacions en l’àmbit de la proteïna alternativa, impulsat per ACCIÓ i el clúster carni i de la proteïna INNOVACC i es parlarà breument de l'estudi 'La Proteïna Alternativa com a driver de canvi a la indústria agroalimentària a Catalunya: mapeig i anàlisi', elaborat per la Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya.
No t'ho perdis!
Conèixer les tendències i les conclusions de l’estudi, el pla d’activitats i exemples d’estratègies d’èxit empresarials en l’àmbit de la proteïna alternativa.
Una empresa del sector de l'alimentació.
- 12.00 h
-
Benvinguda, presentació de l'estudi i del pla d'actuacions
Alberto Pezzi, Sènior Manager d'Estratègia Competitiva de la Direcció General d'Indústria i Eudald Casas, gerent d’INNOVACC.
Conduirà la sessió: Encarni Avilès, responsable de la dinamització dels clústers alimentaris, ACCIÓ
- 12.10 h
-
Casos pràctics d’empreses catalanes innovadores amb proteïna alternativa
Desenvolupament dels millors substituts de carn i peix basats en el domini òptim de proteïnes, solucions i processos a mida, amb Joaquim Vives, Solina Ibérica
L’avui i el demà a la cuina sostenible i equilibrada, amb Jordi Solís, Paymsa (Grup Carinsa)
Insectes: la baula perduda en l'economia circular, amb Jordi Calbet, Iberinsect
Tecnologies de cuita i assecat per a productes vegans, amb Llorenç Freixanet, Metalquimia
Tecnologia per la nova generació de proteïna alternativa, amb Joan Solomando, Nova Meat
Solucions sostenibles en proteïna alternativa. Un model obert i col·laboratiu, amb Santi Aliaga, Zyrcular Foods
Noel, innovant en un context de convivència proteica, amb Jaume Planella, Noel Alimentaria
De la xarcuteria tradicional a la xarcuteria vegetariana, amb Joan Cortadelles i Joaquim Albertí, Altervego
Mediterranean food-tech: intersecció entre sostenibilitat, nutrició i experiència culinària, amb Marc Coloma, Heura
- 13.40 h
-
Torn obert de preguntes
- 14.00 h
-
Fi de la sessió
Aquesta sessió és gratuïta, però per accedir-hi has de disposar de l'entrada a la Fira Alimentària.
Més informació
Av. Joan Carles I, 64
08908 Hospitalet de Llobregat, l'