ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 5 d'abril del 2022

De 12.00 h a 14.00 h

Gratuït

S’estima que el 2040, el 60% de les carns que consumirem no seran d’origen animal.

Les macro tendències d’increment de la població i de la demanda d’aliments mundial, combinades amb majors sensibilitats envers la sostenibilitat, el benestar animal i la salut, suposaran grans reptes que ens faran replantejar què mengem i com ho produïm.

En el marc de la Fira Alimentaria que enguany tindrà lloc a Barcelona de manera presencial del 4 al 7 d'abril, podràs conèixer casos pràctics de 9 empreses que estan treballant amb èxit en el sector.

Aquesta sessió  també inclourà una explicació del Pla d’actuacions en l’àmbit de la proteïna alternativa, impulsat per ACCIÓ i el clúster carni i de la proteïna INNOVACC i es parlarà breument de l'estudi 'La Proteïna Alternativa com a driver de canvi a la indústria agroalimentària a Catalunya: mapeig i anàlisi', elaborat per la Direcció General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya.

No t'ho perdis!

Clústers / Innovació, tecnologia i R+D
Alimentació
/ Alimentació especialitzada i gurmet

Conèixer les tendències i les conclusions de l’estudi, el pla d’activitats i exemples d’estratègies d’èxit empresarials en l’àmbit de la proteïna alternativa.

Una empresa del sector de l'alimentació.

12.00 h

Benvinguda, presentació de l'estudi i del pla d'actuacions

 Alberto Pezzi, Sènior Manager d'Estratègia Competitiva de la Direcció General d'Indústria i Eudald Casas, gerent d’INNOVACC.

Conduirà la sessió: Encarni Avilès, responsable de la dinamització dels clústers alimentaris, ACCIÓ

12.10 h

Casos pràctics d’empreses catalanes innovadores amb proteïna alternativa

Desenvolupament dels millors substituts de carn i peix basats en el domini òptim de proteïnes, solucions i processos a mida, amb Joaquim Vives, Solina Ibérica

L’avui i el demà a la cuina sostenible i equilibrada, amb Jordi Solís, Paymsa (Grup Carinsa)

Insectes: la baula perduda en l'economia circular, amb Jordi Calbet, Iberinsect

Tecnologies de cuita i assecat per a productes vegans, amb Llorenç Freixanet, Metalquimia

Tecnologia per la nova generació de proteïna alternativa, amb Joan Solomando, Nova Meat

Solucions sostenibles en proteïna alternativa. Un model obert i col·laboratiu, amb Santi Aliaga, Zyrcular Foods

Noel, innovant en un context de convivència proteica, amb Jaume Planella, Noel Alimentaria

De la xarcuteria tradicional a la xarcuteria vegetariana, amb Joan Cortadelles i Joaquim Albertí, Altervego

Mediterranean food-tech: intersecció entre sostenibilitat, nutrició i experiència culinària, amb Marc Coloma, Heura

13.40 h

Torn obert de preguntes

14.00 h

Fi de la sessió

Aquesta sessió és gratuïta, però per accedir-hi has de disposar de l'entrada a la Fira Alimentària.

Més informació


Av. Joan Carles I, 64
08908 Hospitalet de Llobregat, l'