Actes External
El repte de l'economia circular en el sector agroalimentari gironí
Jornades i conferències
dijous, 28 d'abril del 2022
De 09.30 h a 13.15 h
- Vídeo de la sessió El repte de l'economia circular en el sector agroalimentari gironí
- Presentació de Lavola(Document .PDF)
- Presentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (Document .PDF)
- Presentació d'ACCIÓ (Document .PDF)
- Resum de la sessió (Document .PDF)
En un entorn on cada cop hi haurà més pressió per aconseguir sistemes alimentaris més saludables i respectuosos amb el medi ambient, aplicar la circularitat pot ser una font d’innovació per a les empreses. Minimitzar el seu impacte ambiental els permetrà optimitzar l’ús de recursos i anticipar-se.
Per això, en aquesta sessió presencial coneixeràs com l'aplicació d’estratègies i accions de circularitat poden transformar els reptes en oportunitats per a les empreses del sector agroalimentari.
Descobriràs les tendències i regulacions per a la transició cap a la circularitat i les mètriques que apliquen, així com les iniciatives ja existents al sector i els beneficis que suposen en la cadena de valor.
A la segona part de la sessió, en format de taller pràctic, definirem les àrees de treball prioritàries en la circularitat en el sector agroalimentari.
També coneixeràs el Programa ProACCIÓ Green que engloba serveis, ajuts i activitats per situar la sostenibilitat com un dels eixos estratègics de la teva empresa, i l'Estratègia de la bioeconomia a Catalunya per al període 2021-2030.
No t'ho perdis!
Conèixer les d’estratègies de circularitat que poden transformar els reptes en oportunitats per a les empreses del sector agroalimentari.
Una empresa agroalimentària de les comarques gironines.
- 09.30 h
-
Benvinguda
Gloria Viñals, delegada d’ACCIÓ a Girona
Sergi Altarriba, cap de programes de l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà
- 09.35 h
-
La circularitat al sector agroalimentari a Catalunya
- Introducció a l’economia circular.
- Tendències i regulacions per a la transició cap a la circularitat.
- Mètriques disponibles per l’avaluació de la circularitat.
- Casos d’èxit en la implementació d’accions circulars.
-
Alba Cànovas, Anthesis Lavola
- 10.45 h
-
Pausa-cafè
- 11.15 h
-
Taller participatiu: definim les àrees de treball prioritàries per la circularitat del sector agroalimentari de les comarques gironines
Alba Cànovas, Anthesis Lavola
- 12.30 h
-
Presentació del programa Proacció Green
Maria Lumbieres, consultora sènior d’Economia Circular i Sostenibilitat, ACCIÓ
- 12.45 h
-
Presentació de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya per al període 2021-2030
Jaume Sió, cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria General del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
13.15 h
Fi de la sessió
Aquesta sessió és presencial i està a dreçada a empreses de les comarques gironines.
Més informació
Pl. Pompeu Fabra, 1
17001 Girona