ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 28 d'abril del 2022

De 09.30 h a 13.15 h

Gratuït

En un entorn on cada cop hi haurà més pressió per aconseguir sistemes alimentaris més saludables i respectuosos amb el medi ambient, aplicar la circularitat pot ser una font d’innovació per a les empreses. Minimitzar el seu impacte ambiental els permetrà optimitzar l’ús de recursos i anticipar-se.

Per això, en aquesta sessió presencial coneixeràs com l'aplicació d’estratègies i accions de circularitat poden transformar els reptes en oportunitats per a les empreses del sector agroalimentari.

Descobriràs les tendències i regulacions per a la transició cap a la circularitat i les mètriques que apliquen, així com les iniciatives ja existents al sector i els beneficis que suposen en la cadena de valor.

A la segona part de la sessió, en format de taller pràctic, definirem les àrees de treball prioritàries en la circularitat en el sector agroalimentari.

També coneixeràs el Programa ProACCIÓ Green que engloba serveis, ajuts i activitats per situar la sostenibilitat com un dels eixos estratègics de la teva empresa, i l'Estratègia de la bioeconomia a Catalunya per al període 2021-2030.

No t'ho perdis!

 

Innovació, tecnologia i R+D
Alimentació
/ Alimentació especialitzada i gurmet

Conèixer les d’estratègies de circularitat que poden transformar els reptes en oportunitats per a les empreses del sector agroalimentari.

Una empresa agroalimentària de les comarques gironines.

09.30 h

Benvinguda

Gloria Viñals, delegada d’ACCIÓ a Girona

Sergi Altarriba, cap de programes de l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà

09.35 h

La circularitat al sector agroalimentari a Catalunya

- Introducció a l’economia circular.

- Tendències i regulacions per a la transició cap a la circularitat.

- Mètriques disponibles per l’avaluació de la circularitat.

- Casos d’èxit en la implementació d’accions circulars.

Alba Cànovas, Anthesis Lavola

10.45 h

Pausa-cafè

11.15 h

Taller participatiu: definim les àrees de treball prioritàries per la circularitat del sector agroalimentari de les comarques gironines

Alba Cànovas, Anthesis Lavola

12.30 h

Presentació del programa Proacció Green

Maria Lumbieres, consultora sènior d’Economia Circular i Sostenibilitat, ACCIÓ

12.45 h

Presentació de l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya per al període 2021-2030

Jaume Sió, cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria General del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

13.15 h

Fi de la sessió

Aquesta sessió és presencial i està a dreçada a empreses de les  comarques gironines.

Més informació


Pl. Pompeu Fabra, 1
17001 Girona