ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dijous, 5 de maig del 2022

De 10.00 h a 11.30 h

Gratuït

 

La Unió Europea, mitjançant el Pacte Verd Europeu, va deixar clar que calen grans inversions en tots els sectors econòmics per a la transició cap a una economia climàticament neutra i per assolir els objectius de sostenibilitat ambiental de la Unió.

Prèviament, l'any 2018, el ‘Pla d'Acció: Finançar el desenvolupament sostenible’ va inaugurar el camí de les finances sostenibles i, alhora, l'elaboració i el desplegament d'un gran cabal normatiu a la UE. Aquestes normatives afecten el règim de divulgació de sostenibilitat a la UE, és a dir, la manera com les organitzacions han de retre comptes respecte a les seves responsabilitats en matèria de sostenibilitat o de criteris ambientals, socials i de governança.

En aquest pla d’acció es va definir el concepte de ‘finances sostenibles’ com el procés de tenir en compte les qüestions ambientals i socials en les decisions d'inversió, la qual cosa es tradueix en una inversió més gran en activitats sostenibles i més llarga.

Davant d’aquestes circumstàncies, et convidem a aquesta sessió on:

  • Analitzarem les polítiques i les normatives de la Unió Europea en matèria de finances sostenibles.
  • Entendrem les novetats normatives relacionades amb el Reglament de taxonomia i el règim de divulgació de sostenibilitat.
  • Coneixerem quins són els requisits perquè una inversió es pugui considerar sostenible.
  • Parlarem de les principals obligacions que es podrien introduir amb l'eventual aprovació de normativa en l’àmbit de les finances sostenibles (actualment, en procés d'elaboració).

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

No t’ho perdis!

Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Entendre les polítiques i les normatives de la Unió Europea en matèria de finances sostenibles i com afecten les empreses.

Una empresa interessada en el canvi climàtic.

10.00 h

Benvinguda

10.05 h

Anàlisi de les polítiques i les normatives de la Unió Europea en matèria de finances sostenibles

Christian Morron Lingl, advocat de TERRAQUI

11.00 h

Taxonomia per a pimes

Sr. David Murano Casanovas, subdirector general i director de gestió global del risc de Caixa d'Enginyers

11.20 h

Torn obert de preguntes

11.30 h

Fi de la sessió

Organitza

Col·labora

Més informació