ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dijous, 2 de juny del 2022

De 10.00 h a 11.30 h

Gratuït

 

Davant dels nombrosos canvis que s'aproximen, en aquesta sessió estudiarem quines són les principals mesures adoptades en l'àmbit europeu, estatal i autonòmic en relació amb el plàstic, amb especial atenció a com aquestes mesures afecten les empreses. I, en particular, analitzarem les propostes normatives de la Unió Europea i de l’Estat espanyol que afectaran la regulació dels envasos i dels microplàstics.

Els plàstics són un material important a la nostra economia i a la nostra vida quotidiana. Tot i això, poden tenir efectes negatius greus sobre el medi ambient i la salut humana. Cada cop sembla estar més a prop l'adopció d'un Acord internacional en relació amb els plàstics. A més, a la Unió Europea, a l’Estat espanyol i a les comunitats autònomes ja s’han adoptat normes amb les quals es busca reduir l'impacte ambiental d’aquests productes. Atenent l’actual tendència, s’aproximen rellevants canvis legislatius.

En aquest sentit, entre altres mesures, la Comissió Europea preveu presentar, a finals del 2022, una iniciativa relativa a la regulació dels microplàstics alliberats de forma accidental provinents de pneumàtics, tèxtils i grànuls de plàstic. A Espanya, la nova Llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular i el projecte de regulació d’envasos inclouen mesures de gran importància respecte als plàstics i els seus productors. I també es preveu l'elaboració de normativa amb relació a la responsabilitat ampliada del productor de determinats productes de plàstic, com, per exemple, respecte a les burilles de tabac.

Connecta't a la sessió i descobreix-les!

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Tots els sectors

Objectiu de l'acte

Conèixer principals mesures adoptades en l'àmbit europeu, estatal i autonòmic en relació amb el plàstic, amb especial atenció a com aquestes mesures afecten les empreses. Conèixer els canvis legislatius que s'aproximen a la Unió Europea i l’Estat espanyol que afectaran la regulació dels envasos i dels microplàstics.

T'interessa si ets...

Una pime, un clúster, un centre tecnològic o una entitat interessada en el canvi climàtic.

Programa

10.00 h

Benvinguda

Maite Ardèvol, líder d'Equip Economia Circular i Sostenibilitat d’ACCIÓ

Pilar Chiva, directora de l’àrea d’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya

10.05 h

Plàstics, microplàstics i envasos: quins són els principals canvis normatius que s'aproximen? En què afectaran a les empreses?

Aloia López Ferro, advocada de Terraqui

11.20 h

Torn obert de preguntes

11.30 h

Fi de la sessió

Organitza

Més informació