ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 7 de juny del 2022

De 12.00 h a 13.15 h

Gratuït

 

El sector del tractament dels residus està en constant canvi. Noves tecnologies, nous processos, noves metodologies s’estudien i implanten per donar resposta a residus pels quals no existeix un tractament o per als que poden millorar els seus tractaments actuals. Els residus han deixat de ser-ho per esdevenir recursos i cal trobar la manera de treure el seu màxim rendiment i aconseguir introduir-los de nou en la cadena de producció, en els mercats emergents.

En aquest escenari, empreses innovadores i amb ganes de canviar certs paradigmes aconsegueixen que els seus projectes innovadors obtinguin línies d’ajuts de l’UE, i d’altres, i rebin finançament per dur a terme solucions, igualment innovadores, i de grans dimensions. 

Connecta't a aquesta sessió i coneixeràs el cas d'Ecoplanta, un projecte que fa molts anys que s’està gestant i que ha rebut una subvenció de més de 100 milions d’euros de la Unió Europea.

T'informaràs dels processos termoquímics de gasificació, piròlisi i incineració (combustió), què els caracteritza i quines diferències hi ha entre ells, per després conèixer, de primera mà, en què consisteix el projecte de l'Ecoplanta i, finalment, des d'una visió més pràctica, ens familiaritzarem amb conceptes com l'H2 verd, l'H2 blau, l'H2 marró, com a elements necessaris materials per al reciclatge molecular.

En aquesta sessió, a més de conèixer el projecte d'Ecoplanta, descobriràs noves tecnologies, sabràs com detectar noves oportunitats, identificar els diferents ajuts que existeixen com a possibles vies de finançament per afrontar nous projectes.

No t'ho perdis!

Aquesta jornada s'emmarca dins del pla de dinamització de la iniciativa clúster residus, una iniciativa conjunta de l'Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ amb l'objectiu d'agrupar empreses i agents d'entorn de tota la cadena de valor del sector. Això implica anar des de l'origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribar fins al seu final de cicle de vida o al client final de la matèria primera secundària.

Clústers
Energia i recursos

Conèixer noves tecnologies, com detectar noves oportunitats i identificar els diferents ajuts per finançar projectes.

Una empresa del sector dels residus.

Consulta el programa a la documentació relacionada d'aquesta pàgina.