ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 29 de setembre del 2022

De 12.00 h a 14.00 h

Gratuït

La pandèmia de la covid-19 i posteriorment el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna han demostrat que, les interrupcions de les cadenes de valor mundials, poden afectar productes i inputs estratègics, com ara els subministraments mèdics, l'escassetat de semiconductors que afronta la indústria de l'automòbil, o de matèries primeres (agrícoles i de metalls) per a la indústria en general.

Una de les lliçons clau que ens deixa aquesta crisi és la necessitat de conèixer millor les dependències estratègiques exteriors (actuals i possibles futures), i fins a quin punt comporten vulnerabilitats.

En aquest acte presencial, Carme Poveda, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç i autora de l'estudi, presentarà el Paper de l'Observatori de la Indústria número 20. Cadenes de valor estratègiques a la indústria catalana: anàlisi de dependències i especialització tecnològica.

El propòsit d’aquest estudi és identificar els punts forts i els punts febles de les cadenes de valor pròpies per tal de reforçar la resiliència de la indústria catalana davant xocs externs, com el que ha succeït amb la pandèmia o amb el conflicte d’Ucraïna, i donar suport a l’estratègia d’autonomia industrial i tecnològica compartida amb Europa.

Estratègia empresarial / Innovació, tecnologia i R+D / Internacionalització
Alimentació
/ Altres indústries del transport / Automoció, moto i mobilitat lleugera / Biotecnologia / Cosmètica, benestar i economia silver / Electrònica i electricitat / Energia i recursos / Indústria 4.0 i tecnologies del futur / Indústria farmacèutica / Logística, e-commerce i distribució / Maquinària i béns d'equip / Matèries primeres i transformació del metall i altres materials / Moble i hàbitat / Paper, cartró i packaging / Química i plàstics / Salut i serveis sanitaris / TIC i transformació digital / Tèxtil i moda / Vins, caves i begudes

Presentar l'estudi on s'identifiquen els punts forts i els punts febles de les cadenes de valor pròpies i on es ressalta la importància de reforçar la resiliència de la indústria catalana davant xocs externs.

Una empresa industrial, una administració pública o una empresa de serveis d'estudis.

12.00 h

Benvinguda

Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona

12.15 h

Presentació del Paper de l'Observatori de la Indústria número 20. Cadenes de valor estratègiques a la indústria catalana: anàlisi de dependències i especialització tecnològica

Carme Poveda, directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona

13.00 h

Cloenda

Natàlia Mas Guix, directora general d'Indústria

Organitza

Més informació


Pg. d'Isabel II, 1
08003 Barcelona