ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 4 d'octubre del 2022

De 10.00 h a 11.30 h

Gratuït

 

La sostenibilitat està cada vegada més present en les decisions de compra dels consumidors. Les tendències empresarials assenyalen com un factor de competitivitat la incorporació en la gestió global de les empreses el seu compromís amb els aspectes socials, ambientals i de bon govern.

Per evitar el greenwashing i esdevenir més competitiu, una eina molt reconeguda són les certificacions ambientals. En funció dels grups d’interès de cada empresa i dels mercats, les empreses poden triar entre un ampli espectre de certificacions ambientals: en trobem de públiques o privades, de globals o que fan referència a un sol aspecte ambiental, de quantitatives o de qualitatives, d’europees o nacionals o regionals, d’ambientals o de sostenibilitat, de productes o d’organitzacions, etc.

En aquesta sessió donarem a conèixer totes les claus per entendre aquest complex món que t'ajudarà a identificar quina certificació ambiental és més adequada a la teva empresa.

No t'ho perdis!

ACCIÓ t'acompanya en aquesta sessió en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l'empresa a 66 països.

Innovació, tecnologia i R+D
Tots els sectors

Conèixer les principals certificacions ambientals i poder identificar quina certificació ambiental és més adequada a la teva empresa.

Una pime, un clúster o una entitat interessada en les etiquetes ambientals.

10.00 h

Benvinguda

10.05 h

Certificacions ambientals: beneficis i tipologies

Ma José Sarrias, cap de servei de la DGQA 

10.55 h

Aspectes a tenir en compte a l’hora d’escollir un certificat ambiental: aplicació pràctica i exemples

Jordi Martínez, soci director d'ECOGESA 

11.15 h

Torn obert de preguntes

11.30 h

Fi de la sessió