ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

Del 07/10/2022 fins al 21/04/2023

Divendres de 16 h a 20 h dissabtes de 9 h a 13 h

4.150  € (consulta les condicions)

La Comissió de Medi Ambient dels Enginyers Industrials de Catalunya ha volgut promoure un postgrau per especialitzar enginyers en l'acceleració del canvi en el sector, per passar d'una economia lineal a circular, seguint les directrius marcades per la Unió Europea, i compta amb un Consell Assessor format per les empreses i entitats més representatives del sector.

En aquest postgrau, s'estudiaran les diferents tipologies de residus existents, tant domèstics com industrials, agrícoles, miners, entre d'altres, i es veurà tot el ventall de tecnologies que poden aplicar-se per la valorització material i, si és el cas, també valorització energètica dels residus.

Els participants assoliran una visió global de la circularitat de la nova economia, en un context d'emergència climàtica, aprofundint en la recuperació i aprofitament de residus. La conversió dels residus en recursos és imprescindible per tancar el cercle de la nova economia circular i s'estudiarà tant del des del punt de vista pràctic com teòric. A més, es treballaran altres aspectes per complementar la part tècnica, com els mercats de CO?, el marc jurídic dels residus o la comunicació i sensibilització ambiental.

El temari també inclou les vies de conservació d'aquests residus, com s’han d’analitzar aquests materials modificats tenint en compte l’energia incrustada i les seves prestacions. En aquest procés és fonamental la innovació i el disseny. D’aquesta manera es tanca el cicle de vida dels residus.

El postgrau et permetrà:

  • Estudiar les diferents tipologies de residus existents, tant domèstics com industrials, agrícoles, miners, entre d'altres.
  • Identificar i analitzar del ventall de tecnologies que poden aplicar-se per la valorització material i, si és el cas, també valorització energètica dels residus.
  • Conèixer les propietats dels materials modificats i valorar el seu impacte a la sostenibilitat de l'habitatge.
  • Tenir criteris clars i sòlids per avaluar alternatives des de la perspectiva de la 'circularitat'.
  •  Entendre i quantificar el significat de la valorització d'un residu.
  • Assolir una visió pràctica i real mitjançant visites tècniques a indústries.
  • Resoldre casos pràctics relacionats amb aquest nou model econòmic.
Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Energia i recursos / Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Objectiu de l'acte

Aprofundir en la part pràctica i teòrica sobre la valorització dels residus, sempre des d'una òptica de l'economia circular.

T'interessa si ets...

Un professional amb formació tècnica i certa experiència en l'àmbit de l'economia circular.

El postgrau es durà a terme de forma presencial i virtual i s'impartirà en castellà.

Consulta totes les condicions de participació i cost a la pàgina web del curs.

Col·labora

Més informació


Via Laietana, 39
08003 Barcelona