ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 27 d'octubre del 2022

De 16.00 h a 18.30 h

Gratuït

La tecnologia i la situació actual, pressionada pels diversos actors exògens (clima, abastiment, preus…) està impactant de forma rellevant a la cadena de valor agroalimentaria. Aquesta situació genera canvis importants en els models de negoci tradicionals i facilita la irrupció de nous actors, més àgils i amb capacitat de canviar el “status quo” del sector.

En aquest escenari, la innovació oberta és una eina estratègica per atraure i desenvolupar innovació entre les principals companyies d'alimentació d'arreu del món, seguint un model similar al que ja han experimentat d'altres indústries, com la farmacèutica o la del software, en els darrers anys.

Durant aquesta sessió parlarem de quines les millors pràctiques en el sector alimentari, i avançarem el pla dels clústers d'alimentació de Catalunya per impulsar la innovació oberta com a font de competitivitat i creixement per al nostre teixit empresarial.

La sessió permetrà als assistents conèixer:

  • Com treballar amb noves empreses pot ajudar les organitzacions ja establertes a innovar d'una manera ràpida i eficaç.
  • Quines són les principals eines per col·laborar amb startups i quins són els possibles resultats d'aquesta col·laboració, amb el testimoni pels mateixos protagonistes i amb casos reals.
  • Des d'un angle corporatiu, quines són les claus per col·laborar amb èxit amb startups?
  • Com es pot mesurar l'èxit de la innovació oberta.
  • El pla d'activitat de Foodstart.cat i com els clústers impulsen la innovació oberta de les mans dels seus socis.

No t'ho perdis!

Clústers / Estratègia empresarial
Alimentació
/ Paper, cartró i packaging

Conèixer les millors pràctiques d'innovació entre empreses i startups de l'àmbit alimentari.

Un gerent o director de la cadena de valor agroalimentària.

16.00 h

Benvinguda

Joan Martí Estévez, director Estratègia Empresarial, ACCIÓ

16.15 h

Les corporacions i els reptes de la innovació oberta. Coneixerem 5 casos d'èxit, nacionals i internacionals, de com no és només possible, sinó també necessària, la innovació oberta en les empreses alimentàries del futur

SIGMA, Ernesto Aguiar, Head of Tastech

EUROPASTRY, Ana Thielen R&D Marketing Manager

CEREAL DOCKS, Enrico Costanzo, Group Innovation Manager

AMADORI , Eda Fetahu, Open Innovation Expert

ALIANZA TEAM, Rafael Ricaurte, gerente de Innovación y Estrategia

17.05 h

Taula rodona amb la participació de 4 startups referents del moment actual que ens aproparan a les seves solucions i a com estan donant resposta als actuals reptes de sector alimentari, com també explicaran com està sent la seva col·laboració amb corporacions de la cadena de valor agroalimentaria

GLOVO, Víctor Enciso, Environmental Manager

FELTWOOD, Luzía Botella, Desarrollo de negocio

PROPPOS, Josep López, Product Manager

FACTIC, Guillem Quintana, Sales department

17.35 h

Intervenció dels clústers alimentaris: presentació del pla estratègic dels principals Clústers d'alimentació d'ACCIÓ

Clúster Foodservice

Clúster Gourmet

Clúster carni i de la proteïna alternativa - Innovacc

Clúster vitivinícola - Innovi

Clúster de Packaging

18.00 h

Resum executiu

Eatable Adventures, Patricia Fernández de Arroyabe, VP Corporate & Government Partnerships

18.10 h

Cloenda i networking

L'acte combinarà les llengües catalana i castellana i anglesa.