ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 18 de gener del 2023

De 18.00 h a 19.00 h

Gratuït

 

Després d'anys d'impuls públic, neix el Clúster Residus, que passa a ser una realitat de lideratge empresarial a través de la nova associació clúster.

Et convidem a assistir a l'acte de presentació pública d'aquest nou Clúster Residus de Catalunya, on podràs conèixer millor aquestes organitzacions del sector i descobrir empreses i models de negoci presents en l'àmbit dels residus. 

Presidit per l'Honorable Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya Teresa Jordà i Roura, i la participació del director de l'Agència de Residus de Catalunya Isaac Peraire i Soler, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos i Maduell, el director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ Joan Martí Estévez i tres membres de la junta del Clúster, la presidenta Elisabet Alier de l’empresa Alier, i els vicepresidents Narcís Giralt de Grup Celsa i Albert Mateu de Grup Griñó.

En aquesta sessió tres empreses i agents d’entorn del sector presentaran breument la seva organització i exposaran les seves expectatives davant de la nova iniciativa clúster.

Si treballes en l'àmbit dels residus o de l'economia circular, no et pots perdre aquesta sessió!

El Clúster Residus és una iniciativa conjunta de l’Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ amb l’objectiu d’agrupar empreses i agents d’entorn de tota la cadena de valor del sector. Això implica anar des de l’origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribar fins al seu final de cicle de vida o al client final de la matèria primera secundària.

Amb aquesta visió de la cadena de valor, el sector dels residus està format a Catalunya per 693 empreses que facturen 10.000 milions d’euros i reuneixen uns 41.000 treballadors. La majoria d’aquestes empreses, un 86%, són operadors de residus; però aquestes xifres també inclouen productors de béns d’equipament i tecnologies de tractament, construcció d’infraestructures i instal·lacions, consultoria, enginyeria i control i anàlisi.

En un sector que està en constant transformació, que afronta nous desafiaments i on és clau l’economia circular, apareixen nous reptes estratègics de futur.

L’objectiu del clúster és ser un element dinamitzador en tots els aspectes clau del negoci (millora de la competitivitat, projectes d’R+D, obertura de nous mercats, etc.) a través del treball conjunt de tota la cadena de valor, creant a Catalunya una iniciativa clúster similar a les que es desenvolupen a escala internacional.

Clústers / Estratègia empresarial
Economia circular
/ Energia i recursos / Maquinària i béns d'equip / Matèries primeres i transformació del metall i altres materials / Paper, cartró i packaging / Química i plàstics

Conèixer el nou clúster Residus de Catalunya.

Una empresa del sector dels residus o de l'economia circular.

18.00 h

Benvinguda

Albert Castellanos i Maduell, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya

18.10 h

El clúster com a eina de competitivitat

Joan Martí, director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ

18.25 h

El sector dels residus a Catalunya

Isaac Peraire i Soler, director de l’Agència de Residus de Catalunya

18.40 h

Clúster Residus, eina de futur

Elisabet Alier i Benages, presidenta del Clúster, Alier

Narcís Giralt i Vives, vicepresident del Clúster, Grup Celsa

Albert Mateu i Castelló, vicepresident del Clúster, Grup Griñó

19.00 h

Cloenda

Teresa Jordà i Roura, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya


C. Isaac Newton, 26
08022 Barcelona