ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

divendres, 24 de febrer del 2023

De 10.00 h a 11.30 h

Gratuït

 

Vols conèixer com quantificar l’impacte ambiental de la teva empresa? Dels teus productes a través de l’anàlisi del cicle de vida? I com calcular la petjada de carboni i la petjada hídrica d'aquests productes? 

En aquesta sessió, de la mà d’experts, es presenten diferents metodologies per mesurar impacte ambiental de la teva empresa, el càlcul de la petjada de carboni d’organitzacions, així com mètriques ambientals de productes: com elaborar una anàlisi del cicle de vida, per determinar el perfil ambiental i calcular la petjada de carboni dels productes de la teva empresa.

Combatre el canvi climàtic i la descarbonització de l’economia és el repte més gran que tenim per davant. Alhora, presenta moltes oportunitats d’innovació empresarial, de la magnitud del repte. Avançar en la sostenibilitat permet guanyar en productivitat dels recursos, reduir les dependències recursos estratègics, millora del posicionament, diferenciació i accedir a nous mercats i clients.
Les empreses tenen un paper cabdal en l’assoliment d’una economia més sostenible i més alineada amb els compromisos de mitigació i adaptació assumits pels Estats a l’Acord de París.

El teixit empresarial del país té aquest paper fonamental, atès que la seva activitat, a banda de millorar la vida de les persones a través dels seus productes i serveis i contribuir al desenvolupament econòmic i social, causa un efecte directe sobre el nostre entorn, sobretot pel que fa a les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Ciutats i empreses de tot el món estan establint objectius per reduir radicalment les emissions de gasos d’efecte hivernacle per controlar el canvi climàtic i aconseguir les zero emissions netes de carboni (Net Zero) el 2050.

Per assolir aquests propòsits, un primer pas necessari, per a les empreses, és el càlcul de la petjada ambiental de la seva activitat, determinar i prioritzar les àrees d’actuació que poden millorar la seva sostenibilitat i impulsar la innovació que marqui la seva diferenciació ambiental.

Si vols mesurar el teu impacte ambiental, no et perdis aquesta sessió!

Aquest webinar forma part del Programa ProACCIÓ Green d'impuls a la innovació empresarial per combatre el canvi climàtic i avançar cap a la circularitat, i es duu a terme en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

 

ACCIÓ organitza aquesta sessió en el marc d’activitats de la xarxa Enterprise Europe Network,, de la qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 450 organismes de suport a l’empresa a 45 països.

 

Estratègia empresarial / Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Tots els sectors

Conèixer els objectius Net zero i com calcular la petjada de carboni de l'empresa.

Una empresa de qualsevol sector i mida interessada a treballar la sostenibilitat.

10.00 h

Benvinguda

Maite Ardèvol, líder d’equip d’economia circular d'ACCIÓ

10.05 h

L’estàndard europeu per a la petjada ambiental

Alicia Boyano, Policy Officer de la Comissió Europea

10.20 h

Mètriques ambientals de producte i organització: petjada de carboni i ACV

- Anàlisi de cicle de vida (ISO 14040)
- Petjada de carboni de producte (ISO 14067)
- Petjada de carboni d'organització (ISO 14064)
- Exemples pràctics, motivacions i beneficis de les mètriques ambientals

Jordi Oliver, d’INÈDIT INNOVACIÓ

10.50 h

Programa d'acords voluntaris de l’Oficina Catalana pel Canvi Climàtic

Marta Hidalgo, de l’Oficina Catalana pel Canvi Climàtic

11.05 h

Torn obert de preguntes

11.30 h

Fi de la sessió