ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 7 de març del 2023

De 09.30 h a 10.30 h

Gratuït

 

Vols conèixer les oportunitats de negoci actuals que presenten a la Xina i al sud-est asiàtic? 

Xina és la segona economia del món i se situa al centre de la cadena de valor global gràcies al seu gran mercat, la seva extensa cadena de subministrament, els grans i eficients ports i les xarxes de transport. Però s'ha vist afectada per la pandèmia de la covid de diferent manera que les economies europees, igual que la resta de països de l’ASEAN. 

Les polítiques de contenció de la pandèmia a la regió han estat molt més restrictives i prolongades en el temps, especialment en el cas de la Xina, que ha mantingut una política de covid zero fins fa poc. Aquestes polítiques han restringit molt la mobilitat de les persones i han dificultat els viatges de negoci a aquesta àrea geogràfica. A més, aquesta contenció ha tingut un impacte enorme en les cadenes globals d’aprovisionament amb efectes a les empreses. Tot i això, s'espera que el creixement es recuperi durant el 2023.

Per iniciar la recuperació econòmica, la regió ha de considerar la possibilitat de fer passos cap als hubs de fabricació, les infraestructures verdes, les inversions digitals i la requalificació del talent, atès que l'adopció de la tecnologia digital ha passat a ser imprescindible per obrir-se a les possibilitats de creixement.

Amb l’obertura dels mercats asiàtics volem plantejar si hi haurà nou escenari o si, per contra, tot continuarà com abans.

De la mà dels directors de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions a Pequín, Hong Kong i Singapur i, moderat pel professor Pelayo Corella de l’ESCI, plantejarem qüestions com:

  • Quina és la previsió de creixement per a la Xina i el Sud-est Asiàtic el 2023?
  • Quin efecte tindrà el creixement de la regió en els preus de les matèries primeres i l’energia?
  • Les tensions geopolítiques i la pandèmia han fet replantejar la concentració de la producció a la zona i diversificar els mercats d’aprovisionament.  Com afecta les economies del Sud-est Asiàtic? Presenta oportunitats per a l’empresa catalana?
  • L’autonomia estratègica en sectors i tecnologies clau impulsada per Europa i els Estats Units, com es visualitza a aquests mercats?
  • El desacoblament tecnològic i les tensions entre la Xina i els Estats Units, afecta el potencial negoci de les empreses catalanes?

No t'ho perdis!

Aquesta sessió està inclosa dins del programa dels International Business Days - Focus Àsia - Àfrica d’ACCIÓ, que tindran lloc del 6 al 10 de març. A través de sessions i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Tots els sectors

Conèixer les oportunitats que es presenten a la Xina i al Sud-est Asiàtic.

Una empresa catalana interessada a vendre a la Xina o al Sud-est Asiàtic.

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.

Organitza

Més informació (Pg. de Pujades, 1, 08003 Barcelona)