ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 8 de març del 2023

De 09.30 h a 11.30 h

Gratuït

Ets una empresa que treballa en el sector químic? Vols conèixer les oportunitats de negoci actuals a Àfrica? 

En aquesta sessió presencial a Barcelona, els directors de les Oficines Exteriors a Marroc, Ghana i Sud-àfrica, ens presentaran les oportunitats en el sector químic que ofereixen aquests mercats per a les empreses catalanes.

Posteriorment, et podràs reunir amb els directors de les Oficines Exteriors d'ACCIÓ participants en la sessió, per resoldre dubtes dels teus projectes o descobrir noves oportunitats de negoci.

MERCATS D'OPORTUNITAT

Marroc: L’any 2021 el sector va invertir més de 1.000 milions d’euros i va exportar quasi 7.000 milions d’euros. Els productes químics representen el 16,1% de la producció industrial, el 10% dels llocs de treball industrials i el 30,4% de les inversions industrials.  El sector químic centra en 10 sectors químics molt diversificats com l'agricultura, l'agroalimentari, plàstics, construcció, béns de consum, sector mèdic... i l'activitat del sector, està format principalment per pimes.

Nigèria: Amb una població de més de 200 milions d’habitants és el mercat més gran del continent i el que té el sector industrial més desenvolupat de les subregions de l’Àfrica de l’oest i central. La indústria química està principalment representada per la farmacèutica, detergència, cosmètica, plàstics i derivats del petroli. En cap cas la producció local pot satisfer la demanda i, per tant, depèn de la importació tant de producte acabat com d’additius per la producció local. Actualment, s'està impulsant la producció dels derivats del petroli amb la posada en marxa del complex petroquímic Dangote & Indorama Chemicals. Marroc col·laborarà amb Nigèria en desenvolupar una plataforma química que costarà 1300 milions de & per la producció de fertilitzants, àcid fosfòric i àcid sulfúric entre d’altres. Els sectors de demanda més destacats: agroindústria, mineria, plàstics, tèxtil, curtits i tractament d’aigües.

Ghana: En el 2021, Ghana va importar productes químics per un valor de més de 350 milions d'USD, més de 5,5 milions d'euros procedents de Catalunya en preparacions per la cosmètica i la perfumeria.  La producció local és insuficient i el sector depèn de les importacions. La indústria química a Ghana està representada principalment per la producció de detergents, productes cosmètics, pintura i fertilitzants que no poden cobrir la demanda de sector tan divers com la indústria agroalimentària, construcció, metal·lúrgia, energia, pintura, tèxtil, mineria i tractament d’aigües.

Sud-àfrica: La indústria química és un sector clau de l'economia sud-africana. Representa al voltant del 25% de producció industrial del país i és el més desenvolupat d'aquest tipus a l’Àfrica. El sector químic sud-africà està valorat en aproximadament 25.000 milions de dòlars. La indústria química de Sud-àfrica és molt madura i diversa, va des de la fabricació de plàstics a productes farmacèutics i subministra una àmplia gamma d'indústries.

El 2018, els productes químics (productes químics orgànics i inorgànics, i també plàstics) va exportar prop de 4.000 milions de dòlars. Els plàstics van representar el 37%, els productes inorgànics químics el 35% i productes químics orgànics el 29% els ingressos d'exportació del sector.

Connecta't en aquesta sessió i descobreix-ne més!

Aquesta sessió està inclosa dins del programa dels International Business Days - Focus Àsia - Àfrica d'ACCIÓ, que tindran lloc del 6 al 10 de març. A través de sessions i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Química i plàstics

Conèixer de primera mà les oportunitats que ofereixen els mercats de Marroc, Nigèria, Ghana i Sud-àfrica per a empreses catalanes químiques i la possibilitat de tenir una trobada presencial amb els directors de les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de Catalunya.

Una empresa química internacionalitzada amb interès a entrar o a millorar la seva situació de mercat.

09.30 h

Benvinguda

09.35 h

Oportunitats per a empreses catalanes químiques a Marroc, Ghana, Nigèria i Sud-àfrica

Shan Elasri, director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Casablanca

Marie Ange Diagne, consultora de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Accra

Saul Pretel, director de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Johannesburg

10.20 h

Pausa cafè

10.30 h

Inici de les reunions individuals presencials preprogramades

11.30 h

Fi de la sessió

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.

Organitza

Més informació


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona